Krievijas Pirmais kanāls atteicās rādīt "Eirovīzijas" tiešraidi

© Foto : Anna Velikova (EBU) "Eirovīzija"
Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā ziņoja, ka Samoilovas aizvietošana ar citu izpildītāju "pat netiks izskatīta".

RĪGA, 14.aprīlis — Sputnik. Pirmais kanāls attecās rādīt "Eirovīzijas 2017" tiešraidi sakarā ar Krievijas dalībnieces Jūlijas Samoilovas situāciju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanāla preses dienestu.

"Šodien Pirmajam kanālam atnāca vēstule no Eiropas raidsabiedrības, kurā tika paziņots, ka EBU nav izdevies atrisināt situāciju ar Jūlijas Samoilovas piedalīšanos "Eirovīzijas" konkursā ar atsauci uz Ukrainas specdienestu lēmumu. Mēs uzskatām, ka Ukrainas atteikums ir absolūti nepamatots, tā iemesls, neapšaubāmi, ir Ukrainas mēģinājums padarīt to par politisku konkursu, kura patiesais mērķis tā 62 gadus ilgajā vēsturē bija cilvēku apvienošana. Tas diskriminē Krievijas dalībnieci un iet pretrunā ar konkursa noteikumiem un principiem, " teikts ziņojumā.

Евровидение - Sputnik Latvija
Ukraina paziņoja par vienādu tiesību garantijām visiem Eirovīzijas dalībniekiem

Turklāt tiek atzīmēts, ka Samoilovas aizstāšana ar citu izpildītāju "pat netiks izskatīta".

"Šajā situācijā Pirmais kanāls neuzskata par iespējamu rādīt "Eirovīzijas 2017" konkursa tiešraidi. Eiropas raidsabiedrība vēl turpina piedāvāt mums variantu ar attālo Jūlijas Samoilovas dalību, vai viņas aizvietošanu ar citu dalībnieku. Gan vienu, gan otru variantu mēs uzskatām par nepieņemamu, " uzsver preses dienests,

"Eirovīzija 2017" notiks Kijevā. Saskaņā ar atlases rezultātiem Krievijai ir jāuzstājas otrajā konkursa pusfinālā 11.maijā, un fināls plānots 13.maijā. Šogad "Eirovīzijā" Krieviju ir jāpārstāv Jūlijai Samoilovai ar dziesmu par mīlestību Flame Is Burning. Ukrainas Drošības dienests aizliedza Samoilovai ieceļot valsts teritorijā uz trīs gadiem viņas uzstāšanās dēļ Krimā.

Latviju konkursā pārstāv grupa "Triana Park" (Triānas Parks) ar dziesmu Line.

Ziņu lente
0