Politika

Nākamreiz padomāsim par tautu: Rinkēvičs gatavojas 14. Saeimas vēlēšanām

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēkšņi piemirsis Kremli un atcerējies Latvijas tautu.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs cer, ka pirms 14. Saeimas vēlēšanām politiķi atsauks atmiņā tautu. Savas domas viņš pauda Twitter.

"Ļoti gribas cerēt, ka 14.Saeimas priekšvēlēšanu diskusijas būs par to, ko darīt labāk mūsu tautas un valsts labā, un oponenti strīdēsies par idejām nevis apmētāsies ar dubļiem," – uzrakstīja ministrs.

Rinkēvičs atzīmēja, ka atzinīgi vērtē vēlētāju atbalstu, lai arī nezina, kāds būs vēlēšanu rezultāts.

"Es nezinu, kāds būs vēlēšanu rezultāts, bet tas lielais atbalsts no tviterdraugiem un arī ārpus "burbuļa", pat ja nebalsojat par "Jauno Vienotību", patiešām ir sirsnīgs un iedvesmojošs! Milzīgs paldies jums visiem!" — viņš apgalvoja.

Iepriekš sašutuma vilni radīja Latvijas diplomātijas vadītāja priekšvēlēšanu lozungs. Ministra fotogrāfiju aģitācijas plakātā pavadīja uzraksts "Par spīti Kremlim Latvija ir un būs izdevusies valsts". Iedzīvotāji aktīvi apsprieda Rinkēviča daudznozīmīgo lozungu sociālajos tīklos – pēc viņu domām, tas ir kārtējais priekšvēlēšanu triks no kategorijas "krievi nāk".

Latvijas diplomāta prieksvēlēšanu kampaņai uzmanību pievērsa arī krievu politologs, eksperts Krievijas un Latvijas attiecībās Vladimirs Simindejs. Viņš aicināja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālo pārstāvi Mariju Zaharovu novērtēt šo aģitāciju.

Zaharova plakātu aplūkoja un ar nožēlu konstatēja: Kremlis vēlējies, lai Latvijā valdītu labklājība, taču, ja Latvijas valdība grib, lai valsts būtu tikai izdevusies, — "Dieva dēļ".

Ziņu lente
0