Politika

"Par spīti Kremlim nosaldēsim ausis": sociālajos tīklos izsmej Rinkēviča lozungus

© SputnikLatvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča priekšvēlēšanu plakāts
Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča priekšvēlēšanu plakāts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji joprojām apspriež Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča skandalozo priekšvēlēšanu plakātu.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča reklāmas plakāta lozungs, šķiet, varētu kļūt par Kremlim naidīgas aģitācijas memu.

Iepriekš vēstīts, ka nesen Rīgas ielās pamanīts Rinkēviča plakāts ar lozungu "Par spīti Kremlim Latvija ir un būs izdevusies valsts".

Priekšvēlēšanu aģitācija šausmeņu stilā "krievi nāk" nepalika nepamanīta — plakātam pievērsa uzmanību ne tikai vietējie žurnālisti, bet arī mediji no Krievijas un KF ĀM oficiālā pārstāve.

Taču tagad Edgara Rinkēviča lozungs varētu kļūt par tautas memu — sociālo tīklu lietotāji pat uzsākuši zibakciju ar nosaukumu "par spīti Kremlim".

Piemēram, Irina Cvetkova savā lapā Facebook jokodama piedāvā visiem Latvijas iedzīvotājiem izdarīt kaut ko "par spīti Kremlim".

"Nemazgāšos līdz vēlēšanām #parspitikremlim," — zibakciju atbalstīja Jurijs Nikolajevs.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
"Par spīti Kremlim": Krievijas ĀM novērtējusi Rinkēviča priekšvēlēšanu plakātu

"Sagaidīsim ziemu, ausis nosaldēsim," — sarkastiski attrauca Sergejs Kruks.

Arī radiostacijas Baltkom galvenā redaktore Natālija Mihailova ieinteresējās par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča plakātu. Viņa pie saviem lasītājiem vērsās ar retorisku jautājumu.

"Es neredzu visu frāzi Rinkēviča aģitācijā, taču acīmredzot tas ir kaut kas labs par to, kāda valsts ir un būs Latvija. Bet kāpēc "par spīti Kremlim". Bez Kremļa nav vēlēšanās padarīt savu valsti bagātu, plaukstošu vai vēl kaut kadu? Ārlietu ministram par visu sava darba laiku nav nekā cita sakāma, kā vien "par spīti Kremlim". Piedevām vēl zaļā krāsā izcelts, lai pavisam noteikti," — viņa pauda domas savā lapā Facebook.

Natālijas Mihailovas abonenti arzīmēja, ka "par spīti Kremlim", šķiet, ir visu Latvijas ārlietu ministra aģitācijas plakātu galvenais lozungs un komentāros publicēja vēl dažus līdzīgus plakātus.

"Par spīti Kremļa draudiem, mūsu sabiedroto loks pastāvīgi aug," — pauž vēl viens Rinkēviča plakāts.

Plakātā "Visiem politiķiem jāizslimo divas slimības. Iekšpolitikā — "Saskaņa". Un ārpolitikā — attiecības ar Krieviju. Es esmu izslimojis abas," iedzīvotāji jau saskatījuši mājienu par naida kurināšanu.

"Pirmo reizi redzu ārlietu ministru, kurš aicina uz konfliktiem," — lozungu komentēja Tatjana.

Atgādināsim, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās 6. oktobra Saeimas vēlēšanās no labēji centriskās partijas "Jaunā Vienotība". Viņš pazīstams arī ar to, ka 2014. gadā izšķīrās par coming out, un kļuva par pirmo politiķi Latvijas vēsturē, kurš atklāti atzinis savu homoseksuālo orientāciju.    

Ziņu lente
0