Politika

"Par spīti Kremlim": Krievijas ĀM novērtējusi Rinkēviča priekšvēlēšanu plakātu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča skandalozo reklāmas plakātu.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Latvijas politisko spēku priekšvēlēšanu reklāmas vēl joprojām pārspēj viena otru Krievijai naidīgas aģitācijas jomā. Jaunākais piemērs — priekšvēlēšanu plakāts ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča attēlu.

Российский оппозиционер Владимир Кара-Мурза и депутат Сейма Вейко Сполитис (Единство) - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Krievijas opozīcija nemana baļķi Latvijas acī

Miglainu pasakainas nākotnes solījumu — algu palielināšanas un nodokļu samazināšanas — vietā Latvijas ĀM vadītājs, acīmredzot, nolēmis izraudzīties vienkāršajiem cilvēkiem saprotamāku valodu un apzīmējis galveno Latvijas ienaidnieku — Krieviju.

"Par spīti Kremlim Latvija ir un būs izdevusies valsts," — teikts diplomāta priekšvēlēšanu plakātā.

Plakāts jau paspējis radīt atbalsi — iedzīvotāji aktīvi apspriež Rinkēviča daudznozīmīgo lozungu sociālajos tīklos un uzskata to par kārtējo priekšvēlēšanu triku no kategorijas "krievi nāk".

Tam uzmanību pievērsa arī krievu politlogs, eksperts Krievijas un Latvijas attiecību jautājumos Vladimirs Simindejs.

Savā lapā Facebook Simindejs vērsās pie Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas un lūdza viņu paskatīties uz Edgara Rinkēviča izmisīgo reklāmu.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs noraizējies, ka aizsardzības izdevumi nesasniegs 2% IKP

Krievijas ĀM oficiālās pārstāves komentārs sekoja visai drīz.

"Kremlis gan gribēja, lai Latvija būtu plaukstoša valsts. Taču, ja grib būt tikai izdevusies — Dieva dēļ," — sarkastiski atzīmēja Marija Zaharova.

Pēc tam diskusijā ar Mariju Zaharovu centās iesaistīties vietējais aktīvists, krievu izglītības aizstāvis Degi Karajevs.

"Marija Zaharova, kad tad beidzot gāzi nogriezīsiet un ar tankiem nomētāsiet? Vietējie jau 30 gadus sola…" — viņš uzturēja sarunu ironiskā tonī.

"Degi, par atslēgtu gāzi un tanku zalvēm sliktāka var būt tikai pastāvīgu baiļu pilna dzīve. Tā nav mūsu izvēle, taču lai jau, ja kādam patīk," — attrauca Krievijas ĀM pārstāve. 

Ziņu lente
0