Politika

Solvitu Āboltiņu izslēdza no "Vienotības"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ekonomikas ministru paliek Arvils Ašeradens, "Vienotības" frakciju Saeimā vadīs Hosams Abu Meri, savukārt Solvita Āboltiņa tiek izslēgta no partijas – tāds lūk ir partijas valdes sēdes noslēguma rezultāts.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. "Vienotības" vadība nolēma izslēgt no partijas biedru saraksta tās bijušo līderi un frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu, vēsta Mixnews.lv.

Kā pēc "Vienotības" valdes sēdes paziņoja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, Āboltiņa izslēgta no partijas par komentāriem un uzvedību laikā, kad "Vienotība" apsprieda ekonomikas ministra maiņas iespēju.

Tukša klase - Sputnik Latvija
"Vienotība" zaudē reģionālās nodaļas

Atgādināsim, ka ekonomikas ministrs Ašeradens, kuru izvēlējās par partijas līderi šogad, paziņoja, ka pēc budžeta pieņemšanas nākošajam gadam atstās darbu valdībā un vadīs "Vienotības" frakciju Saeimā.

Partijai bija jāpiedāvā jauna kandidatūra ekonomikas ministra amatam, taču, pēc Ašeradena sacītā, šo procesu iedragāja iekšējie procesi. Āboltiņa rīkojās pret valdes lēmumu, ignorēja to un publiski komentēja kandidātus. Tāpat viņa aicināja atsevišķus cilvēkus pretendēt uz šo amatu un lika pretstatā frakcijas un valdes darbu.

Ašeradens uzsvēra, ka viņam kā partijas vadītājam līdzīgas intrigas ir nepieņemamas, tādēļ viņš piedāvāja izslēgt Āboltiņu no partijas. Šo piedāvājumu atbalstīja astoņi valdes locekļi, divi atturējās.

Tāpat partijas vadība nolēma, ka Ašeradens turpinās pildīt ekonomikas ministra pienākumus. "Vienotības" frakcijas vadība Saeimā tiks uzticēta Hosamam Abu Meri.

Pēdējo dažu mēnešu laikā "Vienotības" partiju atstāja vairāki Saeimas deputāti: jūlijā no tās izstājās Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins, kuri pēcāk izveidoja politisko kustību "Par!", augustā – Edvards Smiltēns, tā arī nepanākot Āboltiņas izslēgšanu no valdes, savukārt oktobrī – bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Ziņu lente
0