Politika

Hosams Abu Meri sūdzas par diskrimināciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gastroenterologs no Libānas Hosams Abu Meri pastāstīja sociālajos tīklos par to, ka latvieši bieži spriež pēc stereotipiem un uztver viņu vienkārši kā arābu un musulmani.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Saeimas deputāts no "Vienotības" partijas Hosams Abu Meri publicēja sociālajos tīklos dziļu rakstu, kurā pastāstīja par to, kā sastop etnisko un reliģiozo diskrimināciju Latvijā.

"Drīz būs 25 gadi kopš dzīvoju Latvijā. Tā ir lielākā manas dzīves daļa un brīžiem pašam šķiet, ka esmu vairāk latvietis nekā libānietis.Latvija ir mana valsts un mana otra Dzimtene, ko mīlu tāpat kā Libānu. Kopš pirmās dienas, kad sāku šeit dzīvot, esmu centies būt noderīgs. Latvija man ir devusi mājas, ģimeni, bērnus, darbu, hobijus, cilvēku cieņu. Esmu daudz darījis un ar to arī daudz sasniedzis. Visu, ko daru, daru no sirds, " raksta Abu Meri.

Taču, pēc viņa vārdiem, Latvijas iedzīvotājiem bieži vien galvā ir stereotipi.

"Arābs. Tas daudzu skatījumā ir zīmogs. Ne ārsts, ne politiķis, ne cilvēks. Arābs. Ja izdaru ko labu, visi ir gatavi slavēt un minēt kā integrācijas piemēru. Ja kļūdos, tiek piesaukta mana etniskā piederība. "

Tāpat daudzās publikācijās internetā viņu sauc par "nolādēto musulmani, kam nav šeit vietas".

"Iepriekš gan nepajautājot, kāda ir mana ticība un vai vispār ticu Dievam. Neviens taču komentāros pie kāda latvieša neraksta — "nolādētais luterānis". Kāpēc par mani var atļauties teikt visu? Teikt nepatiesību, izplatīt baumas, " uzdodas ar jautājumu deputāts.

Abu Meri atgādināja, ka jau vairāk nekā desmit gadus ir Latvijas pilsonis, un uzskata sevi par valsts patriotu.

Pērnā gada vasarā viņš pat iztaisījis sev tetovējumu auseklīša veidā. Viņa toreizējā sieva, bijusī Republikas Iekšlietu ministrijas vadītāja Linda Abu Meri publicēja šī tetovējuma foto Facebook (šobrīd publikācija slēgta vai izdzēsta). Tāpat nesen viņš nodemonstrēja mīlestību vēl pret kādu latviešu tradīciju: klīnika, kurā viņš strādā, publicēja fotogrāfijas, kurās Abu Meri gatavo Jāņu sieru, Līgo svētkus gaidot.    

Ziņu lente
0