Politika

"Vienotība" zaudē reģionālās nodaļas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Vienotība" pārstāvji reģionos veltīgi cerēja uz pārmaiņām un, nesagaidot tās, raksta atlūgumus – Liepājas nodaļā palikuši tikai puse biedru, bet Saulkrastos vispār viens.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Partijas "Vienotība" biedri pamet reģionālās nodaļas — Saulkrastos gandrīz neviens nav palicis, tāds pats liktenis piemeklēšot Liepāju.

Partijas "Vienotība" Saulkrastu nodaļa ir likvidēta, jo to pametuši gandrīz visi partijas biedri, raksta Mixnews.lv.

Nodaļas vadītājs Normunds Līcis paziņojis, ka partijas biedri kolektīvi izstājušies no "Vienotības" rindām.

"Kopumā mūsu nodaļā bija reģistrēti 43 biedri, pašlaik reāli paliek viens biedrs," — pastāstīja Līcis.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc 19. augustā notikušā partijas kongresa.

"Mēs cerējām, ka kongress nesīs pārmaiņas, ko bijām tik ļoti gaidījuši. Diemžēl tas nenotika. Pateicoties virknei atsevišķu biedru radītām situācijām un notikumiem vairāku gadu garumā, "Vienotība" ir pazaudējusi savu vārdu, dibināšanas mērķus un principus," — paudis Līcis.

Tomēr, kā norādīja "Vienotības" preses pārstāve Elīna Bīviņa, lēmumu par partijas likvidāciju var pieņemt tikai politiskā spēka valde. Savukārt valde šādu lēmumu nav pieņēmusi.

Saeima varētu atlaist Rīgas domi

Partijas "Vienotība" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks tāpat nolēma izstāties no politiskā spēka sastāvu, un viņa piemēram sekos vēl vairāki desmiti partijas biedru, ziņo liepajniekiem.lv.

Pēc viņa teiktā, ir sagatavots kolektīvs iesniegums par izstāšanos no partijas, un šonedēļ to plānots iesniegt "Vienotības" valdei. Pamest partiju apņēmušies 20 — 30 cilvēku no aptuveni esošajiem 70 biedriem.

Šāda lēmuma iemesls ir neveiksmīgs "Vienotības" starts Liepājas domes vēlēšanās (partija nav saņēmusi nevienu mandātu) un partijā notiekošie procesi.

"Pirms vairāk nekā gada Liepājas nodaļa rosināja pārmaiņas "Vienotībā", prasot sasaukt ārkārtas kongresu. Gads ir pagājis, un šodien redzam, ka nekāda atjaunošanās nav notikusi, un, mūsuprāt, raugoties uz priekšu, arī nenotiks," — teica Robežnieks. 

Ziņu lente
0