Politika

Ašeradens apņēmies nepieļaut Lemberga un Ušakova stāšanos Ministru prezidenta amatā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pastāstīja, ka nolēmis kļūt par partijas "Vienotība" priekšsēdētāju, lai neļautu Aivaram Lembergam vai Nilam Ušakovam vadīt valsts valdību pēc vēlēšanām.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Ja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens kļūs par partijas "Vienotība" priekšsēdētāju, viņš centīsies nepieļaut, lai Aivars Lembergs vai Nils Ušakovs ieņemtu valsts premjerministra amatu, viņš sacīja intervijā telekanāla LNT raidījumam "900 sekundes".

Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Aivars Lembergs: Muamars Kadāfi no Ventspils

Vakar kļuva zināms, ka "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatam tika izvirzītas Ašeradena, esošā partijas priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna un Rīgas domes deputāta Vilna Ķirša kandidatūras. 

Pēc Ašeradena teiktā, patlaban "Vienotībā" valda "hamletiskas kaislības", un situācija ir diezgan smaga. 

"Redzot, kā situācija attīstās, pieņēmu lēmumu kandidēt," — teica Ašeradens, paužot, ka šīs kaislības viņu biedē, bet partijai ir atbildība vēlētāju priekšā. Tā ir atbildība par valdības darba stabilitāti un par jautājumu, kāda būs Latvijas nākotne.

Kā norāda Ašeradens, Latvija nonāk priekšvēlēšanu fāzē un jau ir manāms, ka sāk dominēt divi lieli politiskie virzieni, kuri "liek mums savākties un domāt, kāda būs Latvijas nākotne".

Вентспилс. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Valsts pārvalde Latvijas gaumē: padomju vara bez plānveida ekonomikas

Viens no virzieniem ir prokremlisks, uzskata Ašeradens, atgādinot par "Saskaņas" panākumiem pašvaldību vēlēšanās. Otrais — "valsts nozagšanas virziens". 

"Redzam, ka parlamentā tas ir labi pārstāvēts," — atzīmējis Ašeradens, uzsverot, ka tas tika apliecināts pēc Ingūnas Sudrabas kandidatūras ievēlēšanas par "oligarhu lietas" izmeklēšanas parlamentārās komisijas vadītāju.

Ašeradens paziņojis, ka šādā situācijā pastāv iespēja, 2018. gada 8. oktobrī pamosties valstī, kuru vada Ušakovs vai Lembergs.

"Šādas sekas var būt ļoti dramatiskas. Mēs nonāksim vienā jaunā situācijā, kurā vairs nerunāsim par Eiropas valsti, bet par vienu postpadomju republiku," — viņš teica.

Viņš uzsvēra, ka valsts demokrātiskajam spārnam nepieciešams vienoties par to, kā apzīmēt jaunas sarkanās līnijas. Ašeradens pieļauj, ka var būt atbalstīta apvienību izveidošana, lai palīdzētu kādam no politiskajiem spēkiem.

Ziņu lente
0