Politika

Āboltiņa negrasās kandidēt "Vienotības" vadītāja amatam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Solvita Āboltiņa paziņoja, ka 2018. gadā vēlētos mainīt darbības jomu.

RĪGA, 23. jūlija — Sputnik. Saeimas frakcijas "Vienotība" vadītāja Solvita Āboltiņa vēlas atgriezties Ārlietu ministrijā, vēsta lsm.lv.

Viņa plāno mainīt darbības jomu 2018. gadā, pēc tam, kad beigsies viņas parlamenta mandāta termiņš.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Kučinska valdībai aprit gads

Solvita Āboltiņa, kurai nepietika balsu Kurzemes vēlēšanu apgabalā, iekļuvusi 12. Saeimā, kad pēc "Vienotības" saraksta ievēlētais Jānis Junkurs nolēma atteikties no deputāta mandāta, lai dotos strādāt ārpus Latvijas.

Āboltiņa paziņoja, ka vairs negrasās pretendēt uz "Vienotības" vadītāja amatu, bet vēlas kļūt par vēstnieci citā valstī.

Solvita Āboltiņa pabeigusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Periodā no 1993. līdz 2002. gadam viņa strādāja Latvijas Ārlietu ministrijā, tai skaitā no 1995. līdz 2002. gadam vadīja Konsulāro departamentu.

Neskaidra "Vienotības" nākotne

Министр земледелия Латвии Янис Дуклавс - Sputnik Latvija
ZZS nepiekrīt Jāņa Dūklava demisijai
Piektdien partijas "Vienotība" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns atstājis Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu. Tāpat viņš uzsvēra, ka pagaidām aptur savas kandidatūras izvirzīšanu "Vienotības" priekšsēdētāja amatam partijas kongresā 19. augustā.

Edvards Smiltēns kandidēja iepriekšējās "Vienotības" vadītāja vēlēšanās pērn, taču zaudēja Andrim Piebalgam.

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka no "Vienotības" izstājušies pieci deputāti, kurus dēvēja par "liberālo partijas spārnu". Līdz vasaras beigām viņi izveidos savu centrisko partiju ar proeiropeisku pozīciju. Kā vienota partija šīs politiskais spēks izveidojies 2010. gadā, bet triju partiju apvienības formātā ("Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība", "Sabiedrība par citu politiku") pastāvēja kopš 2009. gada. Līdz 2016. gadam partijas līdere bija Solvita Āboltiņa.

Ziņu lente
0