NMPD Rīgā pie pacientiem dodas ar "sēru" lentītēm

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина скорой помощи
Машина скорой помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki sākuši protesta akciju – uz izsaukumiem viņi dodas ar melnām lentītēm pie formastērpa. Viens no NMPD darbiniekiem pastāstīja, ka tās ir sēras par visu dienestu.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki sākuši protesta akciju, lai paustu attieksmi pret pašreizējo situāciju algu un slodzes jautājumā. Ārsti nolēmuši piestiprināt pie formastērpa melnas lentītes un publicēt fotogrāfijas ar tām sociālajos tīklos, vēsta NMPD darbinieku Rīgas reģiona arodorganizācija savā lapā Facebook.

Tās pārstāvji vēsta, ka NMPD stacijām izsūtītas melnās lentes ar aicinājumu piespraust tās pie formas tērpa un publicēt bildes sociālos tīklos ar tēmturi #krizeNMPD.

Mediķi jau vakar sāka publicēt fotogrāfijas ar "sēru lentēm".

Ar šīs akcijas palīdzību arodorganizācija vēlas piesaistīt sabiedrības uzmanību NMPD problēmām. Tā turpināsies līdz brīdim, kad atalgojums dienesta darbiniekiem tiks palielināts par 20%.

Atgādināsim, ka 9. novembrī NMPD pieņēma lēmumu izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju Rīgas reģionālajā centrā, ņemot vērā darbinieku masveida aiziešanu no darba. "Ātrās palīdzības" darbinieki ir neapmierināti ar lielo slodzi un mazo algu.

Новые машины неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Rīgā līdz Jaunajam gadam NMPD brigāžu skaits var sarukt līdz kritiskam rādītājam

Jau 12. novembrī Latvijas Veselības ministrija vēstīja, ka steidzami gatavos grozījumus, kuri palīdzēs paplašināt mediķu loku, kam ļauts strādāt NMPD.

No 16. novembra Rīgas reģiona NMPD brigādes tika paplašinātas ar mediķiem, kuri nosūtīti turp komandējumā no Latgales. Arī citos reģionos tiek meklēti kadri, kuri pēc dežūras pamata darba vietā varēs doties uz Rīgu.

Meklējot risinājumu situācijā, dispečeru dienests, kas pieņem zvanus pa numuru 113, paplašinājis pacientu konsultatīvo atbalstu. Patlaban izsaukumu skaits sarucis aptuveni par 12%, jo pacienti tiek sūtīti pie ģimenes ārstiem un citiem speciālistiem.

Iepriekš Latvijas veselīas minister aicināja mediķus nomierināties un uzsvēra, ka veselības aprūpe ir jaunās valdības prioritāte. Viņa apgalvoja, ka NMPD darbinieku algas pieaugs – tas nav atkarīgs no jaunās koalīcijas izveides termiņiem. Čakša uzsvēra, ka patlaban veselības aprūpē tiekot mākslīigi radīts haoss.

Ziņu lente
0