IKEA Latvijā sāks tirdzniecību tiešsaistē

© Sputnik / Sergey MelkonovIKEA veikala atklāšana Rīgā
IKEA veikala atklāšana Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau tuvākajos mēnešos Latvijas iedzīvotājiem radīsies iespēja pasūtīt internetā zviedru kompānijas IKEA preces.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Kompānijas IKEA pārvaldnieka – SIA "Paul Mason Properties" – valdes loceklis Hanspeters Cīrhers pastāstīja, ka jau tuvākajos mēnešos Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji varēs pasūtīt preces internetā, pavēstīja Rus.tvnet.lv.

Starptautiskā interjera izstāde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mēbeļu ražotājs: uz Maskavu Latvija var cerēt, bet Rietumiem mēs esam trešā pasaule

Cīrhers uzsvēra, ka patlaban visā pasaulē mazumtirdzniecības sektorā vērojama digitālā transformācija, un IKEA ir jābūt gatavai spert šo soli, tostarp arī Baltijas valstīs.

Cīrhers atzīmēja, ka valstīs, kur IKEA tirgojas ar interneta starpniecību jau vairākus gadus, patlaban tīmeklī vidēji tiek nodrošināti 8-10% apgrozījuma. Taču, lai arī rādītājs nešķiet īpaši liels, izaugsme vērojama šajā segmentā, nevis tradicionālajos veikalos.

Cīrhers gan atklāja, ka pagaidām būtu pāragri apspriest pasūtīto preču izsniegšanas punktu pick-up points atvēršanu Latvijā.

IKEA Latvijā

Zviedru mēbeļu gigants IKEA atvēra veikalu Stopiņu pagastā šī gada augustā.

Tika pausts viedoklis, ka IKEA ierašanās Latvijā varētu apdraudēt vietējos mājas preču tirgotājus, turklāt atstāt bez pārdevējiem un citiem darbiniekiem daudzus veikalus.

IKEA veikals - Sputnik Latvija
Made in Russia: "ienaidnieka" glāze atgriezusies IKEA

Atzīmēts, ka Latvijas varasiestādes neatbalsta vietējos uzņēmējus un nepieļauj viesstrādnieku ievešanu no citām valstīm, bīstoties no darba tirgus kraha Latvijā, tāpēc mazajiem un vidējiem tirdzniecības uzņēmumiem tiek ierobežotas attīstības iespējas.

Pie tam eksperti apšauba, vai IKEA izdosies nopietni "pabīdīt malā" Latvijas mēbeļu tirgotājus, jo lielās mēbeļu fabrikas savu produkciju pārsvarā eksportē. Tiesa, viņiem tomēr būs grūtāk realizēt savu produkciju iekšzemes tirgū.

Tomēr asociācijas "Latvijas mēbeles" prezidents Juris Griķis iepriekš norādīja,  ka daži mēbeļu tirgotāji Latvijā pārtraukuši darbu jau pirms zviedru giganta ienākšanas Latvijā.

Ziņu lente
0