Politika

Strādnieki no Kazahstānas novedīs postā Latviju: NA nepakļausies uzņēmējiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājiem būs lems bezdarbs, ja valstī ielaist viesstrādniekus no trešajām valstīm, piedraudēja Nacionālās apvienības valdes loceklis Jānis Dombrava.

RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK valdes loceklis, Saeimas deputāts Jānis Dombrava intervijā radio Baltkom komentēja vienu no NA darbības prioritātēm.

Dombrava apgalvoja: ja Latvijas valdība pakļausies uzņēmējiem un atvērs darba tirgu lētam darbaspēkam no trešajām valstīm, tā lems savus iedzīvotājus bezdarbam.

Latvijas Republikas pilsoņa pase - Sputnik Latvija
"Nedrīkst skraidīt pakaļ Latvijas iedzīvotājiem": Dombrava piedāvā nopelnīt pilsonību

Dombrava skaidroja, ka Latvijā ielaisti strādnieki, piemēram, no Kazahstānas, krasi samazinās algas valstī.

Tātad Nacionālās apvienības prioritāte ir nepieļaut Latvijas darba tirgus atvēršanos trešajām valstīm, lai neļautu uzņēmējiem pieņemt darbā ārzemniekus par sīkām algām vietējo iedzīvotāju vietā, kam jāmaksā pienācīga alga.

Politiķis piezīmēja, ka Nacionālais bloks pievērš uzmanību atbalsta sniegšanai ģimenei ar bērniem. Apvienība plāno atbalstīt mājokļu piešķiršanu un dažādu pabalstu izmaksu šīm ģimenēm.

Dombrava uzsvēra, ka iepriekš, pateicoties Nacionālā bloka darbībai, Latvija jau panākusi to, kas nav izdevies citām Eiropas valstīm, piemēram, izdevies pacelt bērnu skaita rādītāju uz vienu sievieti: ja pirms pieciem gadiem uz vienu sievieti pienācās 1,3 bērni, tad tagad rādītājs sasniedzis 1,8 bērnus.

Dombrava apliecināja: citās valstīs netic, ka tādus rādītājus iespējams sasniegt tik īsā laikā.

Viņš paziņoja, ka partija saglabājusi arī savu agrāko prioritāti – latviešu valodas tālāku nostiprināšanu. Dombrava atgādināja, ka patlaban vairākās lielākajās pilsētās Latvijāļ izglītības sistēma vēl joprojām neesot sakārtota un šis jautājums ir jārisina.

Dombrava pauda pārliecību, ka tādi pasākumi ļaušot Latvijai kļūt stiprākai.

Galvenais – latviešu nācija

Nacionālās apvienības priekšvēlēšanu programmā bija norādīts, ka apvienības galvenās vērtības ir latviešu nācija, valoda un kultūra, tautas varoņu gods un piemiņa, Latvijas neatkarība un izaugsme, labklājība un taisnīgums, ģimene un laulība, cilvēka dzīvība, daba un Dievs.

Pēc NA domām, latviešu nācijas nostiprināšanos kavē trīs galvenie izaicinājumi: demogrāfiskā krīze, ar ko plānots cīnīties, paaugstinot dzimstību, garīgās bagātības – latviešu valodas, kultūras un kolektīvās atmiņas – izšķērdēšana, kā arī draudi no naidīgu ārējo spēku puses.

Tāpat Nacionālā apvienība runāja par nepieciešamību nostiprināt latviešu mediju telpu, pieprasot papildu finansējumu medijiem latviešu valodā. Savukārt medijus krievu valodā, it īpaši no Krievijas raidošos, esot būtiski jāierobežo.

Ziņu lente
0