Made in Russia: "ienaidnieka" glāze atgriezusies IKEA

© Sputnik / Sergey MelkonovIKEA veikals
IKEA veikals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patriotiski noskaņots vīrietis nolēmis atgriezt veikalā IKEA pirktu glāzi, jo uz tās atklājis uzrakstu Made in Russia.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Nacionāli norūpējušos Latvijas pilsoņu rindās plešas plašumā naidīgais noskaņojums pret austrumu kaimiņu. Dažkārt tas gūst pārspīlēti komisku izteiksmi.

Nesen kāds vīrietis paziņoja, ka viņu nepatīkami pārsteidzis nesenais pirkums — glāze, ko viņš iegādājies jaunatklātajā IKEA veikalā.

"Vienmēr veikalā izvēloties preci pievēršu uzmanību, vai nav ražots Krievijā. #ikea glāzes Made in Russia. Nesīšu atpakaļ nemazgātas," — saviem abonentiem Twitter tīklā klāstīja Kristaps.

​Komiski patriotisko noskaņojumu daži neatbalstīja. Kā jau ierasts, sociālo tīklu lietotāji sāka jokot par citām precēm no Krievijas.

​"Apkuri un elektrību ar atslēdz, 90% iespējamība ka nāk no Krievijas. Un degvielu pirkt nedrīkst nekādu. Visa no Krievijas," — ironiski ieteica Gints Vebers.

Taču Kristaps, īstens nacionālpatriots, šķiet, bija gatavs tādam notikumu pavērsienam, — viņš paziņoja, ka apkurei noderēšot šķelda un pilsētā viņš braukājot ar velosipēdu.

​Daži lietotāji neliekuļoti pavaicāja, ko viņš ar šo rīcību mainīs un kā glaze var ietekmēt Kremļa "režīmu".

​"Attieksmi," — skaidroja Kristaps.

Citi komentētāji demonstrēja līdzīgas glazes, uz kurām rakstīts Made in Bulgaria, bet trešie atbalstīja Kristapa lēmumu.

​​"Neesi viens:) Mans partneris izvēlējās citas glāzes šī paša iemesla dēļ. Jebkam skatāmies izcelsmi, ražošanas apstākļus (ja iespējams noskaidrot) u.c. ietekmes faktorus," — piekrita Dace Kavasa.

Atgādināsim, ka nesen Nacionālās apvienības loceklis Jānis Iesalnieks, kurš aicināja latvijiešus boikotēt preces no Krievijas, saskārās ar nežēlīgu izsmieklu sociālajos tīklos.

Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretāts tika taujāts, vai gatavs izmantot malkas plīti un sildīties ar vietējo šķeldu.    

Ziņu lente
0