Lux Express samazina starptautisko reisu skaitu

© Sputnik / Вадим АнцуповАвтобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна
Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautisko autobusu maršrutu pieprasījums starp Baltijas valstīm strauji nokrities kopš augusta beigām, kad sāka runāt par "otrā viļņa" risku.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. No pirmdienas, 14. septembra, autobusu pārvadātājs Lux Express uz laiku aptur tiešo satiksmi starp Tartu un Rīgu, vēsta TVNet.

No Tartu ar Lux Express uz Latvijas galvaspilsētu turpmāk būs iespējams nokļūt ar pārsēšanos Pērnavā. Tāpat autobusi kursēs četras reizes dienā starp Tallinu un Rīgu, kā arī starp Viļņu un Rīgu.

"Pieprasījums pēc starptautiskiem braucieniem ir strauji samazinājies kopš augusta beigām. Iknedēļas drauds ieviest pašizolācijas prasības Latvijā samazina cilvēku vēlmi ceļot, lai gan vēl jūlijā un augustā situācija bija samērā daudzsološa," paziņoja Lux Express starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels.

Viņš piebilda, ka Lux Express autobusi izbrauc maršrutos starp Baltijas galvaspilsētām no rīta, pa dienu un vakarā.

Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
PVO: pasaulē reģistrēts Covid-19 saslimstības rekords vienas diennakts laikā

"Mēs cenšamies piedāvāt pasažieriem viselastīgāko izbraukšanas laiku. Tāpat esam gatavi nekavējoties pievienot jaunus atiešanas laikus. Neskatoties uz to, ka pieprasījums turpina kristies, mēs turpināsim nodrošināt, tā teikt, "glābšanas līnijas" starp Baltijas valstu galvaspilsētām, kamēr mūsu autobusi vispār varēs šķērsot robežu. Mūsu misija ir nodrošināt cilvēku pārvietošanās brīvību. Piemēram, ārkārtējās situācijas periodā mēs vairāk nekā mēnesi nodrošinājām vienīgo regulāro satiksmi starp Sāremā salu un kontinentu," sacīja Remmels.

Pagājušajā piektdienā Latvija iekļāva Igauniju "dzeltenajā valstu sarakstā", pēc atgriešanās no kurām ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Izņēmums tika ieviests pierobežas Valkas un Valgas pilsētu iedzīvotājiem, kur tika atļauta svārsta darba migrācija brīvā režīmā, ar nosacījumu, ka pēdējo 14 dienu laikā iedzīvotāji pārvietojušies tikai abu pilsētu pašvaldību robežās.

Ziņu lente
0