Cilvēki īsti nav sapratuši, ko drīkst un ko nedrīkst: Valkas mērs par situāciju uz robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-эстонская граница в Валке-Валге
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība iepriekš pieņēma lēmumu atcelt pašizolācijas režīmu Valkas un Valgas iedzīvotājiem, tomēr cilvēki pagaidām ir slikti informēti par to un baidās tikt sodīti.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Valkas mērs Armands Krauklis pastāstīja, ka cilvēki netika pietiekami informēti par pašizolācijas atcelšanu iebraucējiem no Igaunijas, tādēļ kustība uz Latvijas un Igaunijas robežas pilsētā sestdien, 12. septembrī, bijusi mazāk intensīva, raksta Press.lv.

Viņš atzīmēja, ka sestdiena ir viena no intensīvākajām dienām Valkā-Valgā, taču vakar bijis ļoti klusi.

Pēc Kraukļa sacītā, visticamāk tās bija bailes kaut ko pārkāpt un tikt sodītiem, nevis bailes inficēties, jo Igaunijas dienvidu daļā Covid-19 gadījumu ir ļoti maz.

"Cilvēki īsti nav sapratuši, ko drīkst un ko nedrīkst," pateica Krauklis.

Флаги Латвии и Эстонии на границе в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Latvija iekļāva Igauniju "dzeltenajā sarakstā", iebraucējiem jāievēro pašizolācija

Mērs uzsvēra, ka tiek arī saņemts daudz zvanu karstajā līnijā ar jautājumiem, vai uz Valgu drīkst braukt, vei pēc tam liks ievērot divu nedēļu pašizolāciju.

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu, Valkas un Valgas iedzīvotāji drīkst neievērot 14 dienu pašizolāciju gadījumā, ja viņi pastāvīgi šķērso robežu ar Igauniju un nepārvietojas ārpus Valkas un Valgas administratīvajām teritorijām.

Veselības ministrija atzīmē, ka Valkas un Valgas pašvaldības ieguldījušas ievērojamus līdzekļus kopējas infrastruktūras izveidošanā un savstarpējos projektos.

Valgā dzīvesvietu deklarējuši vairāk nekā 1100 Latvijas valstspiederīgo, salīdzinoši daudz igauņu dzīvo Latvijas pusē. Izņēmums pašizolācijas noteikumos Valkas un Valgas iedzīvotājiem ļaus izvairīties no pārmērīga administratīvā noslogojuma, pakalpojuma pieejamības samazināšanās un cilvēku neapmierinātības.

Valkas mērs pauda pateicību valdībai par labvēlīgo lēmumu attiecībā uz Valku, taču uzsvēra, ka nebūtu slikti paaugstināt pieļaujamo saslimstības rādītāju no 16 uz 25 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kā tas jau ir izdarīts Lietuvā un Igaunijā.

Ziņu lente
0