Latvija iekļāva Igauniju "dzeltenajā sarakstā", iebraucējiem jāievēro pašizolācija

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги Латвии и Эстонии на границе в Валке-Валге
Флаги Латвии и Эстонии на границе в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nesekoja Igaunijas un Lietuvas piemēram un nepacēla Covid-19 saslimstības slieksni konkrētā valstī, pēc kura pārsniegšanas tiek ieviesti ierobežojumi iebraucējiem.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Latvija iekļāva Igauniju "dzeltenajā valstu sarakstā", tātad pēc atgriešanās no kaimiņvalsti jāievēro 14 dienu pašizolācija, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Tādējādi šobrīd Latvijā jāievēro pašizolācija pēc atgriešanās no sekojošajām ES un EEZ valstīm: Spānijas, Andoras, Monako, Francijas, Maltas, Horvātijas, Rumānijas, Luksemburgas, Sanmarīno, Čehijas, Šveices, Beļģijas, Austrijas, Nīderlandes, Portugāles, Īrijas, Grieķijas, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Zviedrijas, Islandes, Slovēnijas, Bulgārijas, Dānijas, Slovākijas, Vācijas, Ungārijas, Norvēģijas un Igaunijas.

Bez obligātas pašizolācijas Latvijas teritorijā iebraukt drīkst, ja robežas šķērsošana ir nepieciešama darba vai dienesta pienākumu izpildei, kā arī, ja iebraucējam ir dokuments, kurš apliecina viņa nodarbinātību Latvijā. Tāpat brīva iebraukšana būs atvērta bērna aprūpes pakalpojuma saņemšanai vai formālas izglītības iegūšanai pirmsskolas izglītības līmenī; izglītības iegūšanai stacionārā mācību formā pamatizglītības, vidējās izglītības un augstākās izglītības līmenī; lai piedalītos izglītības programmās mākslas un kultūras nozarē ar profesionālo ievirzi; lai pavadītu braucienā nepilngadīgu skolēnu vai pieaugušo studentu ar īpašām vajadzībām; lai šķērsotu Latviju tranzītā; lai aprūpētu radinieku vai organizētu vai piedalītos bērēs, kā arī ārsta nozīmētās ārstēšanas saņemšanai Latvijā.

Граница РФ и Эстонии, архивное фото - Sputnik Latvija
Igaunija pacels pieļaujamo Covid-19 saslimstības līmeni Lietuvai un Somijai

Latvijas valdība nolēma atļaut svārsta darba migrāciju brīvā režīmā pierobežas pilsētās – Latvijas Valkā un Igaunijas Valgā. Šis lēmums attiecas uz Valkas un Valgas iedzīvotājiem ar nosacījumu, ka pēdējo 14 dienu laikā viņi ir pārvietojušies tikai šo abu pilsētu pašvaldību robežās.

Savukārt Igaunijas valdība mīkstināja pārvietošanās ierobežojumus iebraucējiem no Somijas, Latvijas un Lietuvas, paceļot Covid-19 saslimstības līmeni, pēc kura sasniegšanas ceļotājiem jāievēro 14 dienu pašizolācijas prasība, līdz 25 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Lietuva mīkstināja ierobežojumus iebraucējiem ne tikai no Latvijas, Igaunijas un Somijas, bet arī no citām valstīm. No nākamās nedēļas par koronavīrusa skartākajām valstīm tiks uzskatītas tās valstis, kurās koronavīrusa saslimstība divu nedēļu laikā pārsniedz 25 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, nevis 16, kā tas bijis līdz šim.

Ziņu lente
0