Politika

Militārais eksperts: NATO klātbūtne Baltijā pieaugs

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор журнала "Национальная оборона" Игорь Коротченко
Главный редактор журнала Национальная оборона Игорь Коротченко - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un NATO Pamatakta anulēšana var ietekmēt alianses grupējuma pieaugumu Baltijā.
RĪGA, 24. jūnijs - Sputnik. NATO militārā klātbūtne Baltijas valstīs paplašināsies pārskatāmā nākotnē, neskatoties uz dažu Eiropas valstu līderu pretestību, sarunā ar RIA Novosti konstatēja žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko.
Šo viedokli viņš pauda, komentējot materiālu, ko publicēja izdevums Politico. Tajā stāstīts, ka Vācijas kanclers Olafs Šolcs nosūtījis uz Lietuvu 50 cilvēkus apsolīto tūkstoš kareivju vietā, un tas radījis neizpratni Viļņā.
Президент Франции Эммануэль Макрон и президент Молдовы Мария Санду  - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2022
Viedoklis
Bruņojieties pret Krieviju: ko demonstrē Francijas prezidenta vizīte Moldovā
"Šī epizode ilustrē nesaskaņas rietumvalstu līderu vārdos un darbos. Tomēr domāju, ka NATO klātbūtne Baltija paplašināsies. Viena lieta ir tas, ka Šolcs teica un neizpildīja, pavisam cita – kad lēmumu kā obligāti pildāmu direktīvu pieņēmusi NATO padome," atzīmēja Korotčenko.
Viņš atgādināja, ka gaidāmajā alianses samitā Krievija tiks iezīmēta kā reāls militārais pretinieks, tātad NATO grupējums Baltijas valstu un Polijas teritorijā neizbēgami pieaugs.
Korotčenko ieskatā, samitā, iespējams, tiks pieņemts lēmums arī par Krievijas un NATO Pamatakta atcelšanu, kas formāli tomēr atturēja bloku no būtisku spēku dislokācijas Baltijā.
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2022
Pasaulē
Nikolajs Patruševs: Rietumi vēlas aizdedzināt Eirāzijā kara liesmas
"Runāsim reāli: Krievija nenes NATO nekādus militārus draudus. Tas vairākkārt uzsvērts mūsu vadības oficiālos paziņojumos un doktrīnās. Jebkurā gadījumā, izjūkot spēku līdzsvaram, Krievija būs spiesta reaģēt, tostarp – arī pretojoties draudiem atbildei uz jauniem izaicinājumiem mūsu drošībai," uzsvēra eksperts.
Iepriekš NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka gaidāmajā samitā Madridē tiks paziņots: Krievija alianses acīs vairs nav nekāds partneris – tā esot "miera un stabilitātes apdraudējums".
Ziņu lente
0