Pasaulē

Nikolajs Patruševs: Rietumi vēlas aizdedzināt Eirāzijā kara liesmas

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padomes sekretārs konstatēja, ka Rietumi vēlas pārvērst Eirāziju par marionešu teritoriju.
RĪGA, 19. jūnijs – Sputnik. Rietumvalstis vēlas pārvērst Eirāziju par marionešu teritoriju ar pastāvīgi savā starpā karojošām valstīm, konstatēja Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, vēsta RIA Novosti.
"Uzskatām par draudiem ASV un to sabiedroto konsekventās pūles sagraut integrācijas apvienības, kas izveidotas pēcpadomju teritorijā: KDLO, NVS un EES. Pārvērst Eirāziju par liemojošu teritoriju, kas valstīm, kas pastāvīgi karo savā starpā, kas līdzīgi Ukrainai pārvērstas par marionetēm un kolonijām, - tas ir Rietumu ilgtermiņa mērķis," paziņoja Patruševs, tiekoties kolēģiem no KDLO valstīm.
Флаг Польши - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Viedoklis
Polija būvē lielvalsti no vienas jūras līdz otrai
DP sekretārs pauda arī viedokli, ka patlaban Ziemeļatlantijas alianse ir vienas konkrētas valsts ārpolitikas instruments.
"Pēc būtības, NATO tiek izmantots kā vienas valsts ārpolitikas instruments. Tas notiek visai agresīvi un vēl pasliktina jau tāpat sarežģīto starptautisko situāciju drošības jomā," viņš teica, taču pie tam nenorādīja, par kādu tieši valsti ir runa.
Sarunā ar kolēģiem Patruševs nosauca arī ticamāko NATO karadarbības teātri. Viņa ieskatā, Ziemeļatlantijas alianse par ticamāko karadarbības zonu uzskata Austrumeiropu – to apstiprina NATO mācības.
"Acīmredzams, ka NATO uzskata Austrumeiropas reģionu par ticamāko karadarbības teātri," viņš piezīmēja, un atgādināja, ka to pietiekami daiļrunīgi apliecina militārās mācības "Europe Defender", kas maijā aizritēja 19 Eiropas valstīs. Tajās bija iesaistīti apmēram 18 tūkstoši cilvēku.
Военнослужащие США и П/ольши перед началом совместных учений войск НАТО в Польше - Sputnik Latvija, 1920, 22.04.2022
Viedoklis
"Neredzēta agresija". Ko Vašingtona un Brisele iecerējušas Eiropā
Ziņu lente
0