Viedoklis

Krievijas specoperācija Ukrainā: "leģionāru" liktenis ir izlemts

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasРоссийская реактивная система залпового огня "Ураган" на южном направлении специальной военной операции на Украине
Российская реактивная система залпового огня Ураган на южном направлении специальной военной операции на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jo vairāk Rietumi "palīdz" Ukrainai ar bruņojumu un "speciālistiem", jo skarbāk rīkojas Krievijas armija, paplašinot speciālās operācijas robežas.
Kijevai piegādātā Rietumu bruņojuma pielietojums kavējas – armijā nav apmācītu speciālistu, un problēmu cenšas risināt, piesaistot ārvalstu algotņus. Krievijas spēki no savas puses dara visu iespējamo, lai NATO "leģionāru" un tehnikas dzīve Ukrainā nebūtu ilga, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Amerikāņi un briti nodevuši Kijevai četras iekārtas М142 HIMARS un trīs sistēmas M270 MLRS – tās ir raķešu zalves uguns sistēmas (RZUS) ar darbības rādiusu līdz 80 km un iespēju palaist operatīvi taktiskās raķetes ar darbības rādiusu līdz 300 km. Vašingtona nodeva Kijevai krasta modifikācijas pretkuģu raķešu kompleksus "Harpoon", bet Londona ir gatava nosūtīt jūras versijas raķetes "Brimstone" ar darbības rādiusu līdz 20 km. Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka turpinās 155 mm kalibra artilērijas pašgājējiekārtas (API) "CAESAR". Iepriekš Francija nodeva Kijevai 18 šādas iekārtas.
Экипаж оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер во время боевого задания по уничтожению ангаров с военной техникой и боеприпасами ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Viedoklis
NATO spēki Ukrainā nozīmē Krievijas triecienus pret rietumvalstīm
Ukrainas armijā nav speciālistu minēto sistēmu ekspluatācijai. Ņemot vērā UBS katastrofālo stāvokli "austrumu frontē", nav arī laika kadru sagatavošanai (komandējumiem uz vienu no NATO valstīm). Problēmu var ātri atrisināt, vienīgi piesaistot ārvalstu "leģionārus". Krievijas AM jau vairākkārt norādījusi: ārvalstnieki, kas ieradušies Ukrainā "pakarot ar krieviem", nav karadarbības dalībnieki, uz viņiem neattiecas Ženēvas konvencija, tas ir militārs mērķis.
9. jūnijā Krievijas spēki ar precīzajām gaisa bāzes spārnotajām raķetēm likvidēja UBS "Internacionālā leģiona" mācību centru Žitomiras apgabalā. Tajā pašā dienā Doņeckas TR Augstākā tiesa piesprieda nāves sodu trim ārvalstu algotņiem. "Sakritība" uzsver ārzemju speciālistu-teroristu likvidācijas vai neitralizācijas lielo nozīmi, izmantojot visas likumīgās metodes.
Vašingtona un Londona operatīvi un histēriski reaģēja uz spriedumu, taču notiesāto algotņu statusu tas nemainīs. Krievijas raķešu triecieni un tiesas procesi Doņeckā samazinās "leģionāru" skaitu UBS un NATO ekspertu un padomnieku dzīves areālu Piedņestrā.
Бывший премьер-министр Италии Сильвио Берлускони - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2022
Politika
Berluskoni pauda viedokli par krīzi: Rietumu izolācija no pārējās pasaules

Lādiņu bads un izmisums

ASV izlūkdienesti ziņo: Ukrainas armijas stāvoklis "austrumu frontē" ir katastrofāls, Krievijas spēku, Doņeckas un Luganskas korpusu pārspēks Donbasā – acīmredzams un absolūts. Krievijas Gaisa kosmiskie spēki, raķešu spēki un artilērija kontrolē debesis un zemi specoperācijas zonā.
Kijevai piegādātie NATO prettanku un pretgaisa kompleksi faktiski ir bezjēdzīgi – šodien visu izšķir tālās darbības artilērija. Pie tam Krievijas artilērija ir 20 reizes spēcīgāka nekā ukraiņu iekārtas.
Ukrainas armija tērē pēdējās "padomju" lādiņu rezerves – pa sešiem tūkstošiem dienā. Atbildei atlido vairāk nekā simt tūkstoši Krievijas lādiņu.
NATO valstis ir pamatīgi patukšojušas savus arsenālus (155 mm lādiņus), un tuvākajos mēnešos "artilērijas karš" nesola neko labu Kijevas režīmam.
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis slēpj no Vašingtonas patiesos datus par armijas zaudējumiem, tomēr amerikāņu eksperti ir konstatējuši: neizskaidrojamā kārtā pazuduši 200 tūkstoši ukraiņu karavīru. Novērotāji Doņeckā norāda, ka Kijeva zaudējusi vairāk nekā 50 tūkstošus kareivju (ņemot vērā bezvēsts pazudušos – vairāk nekā 61 tūkstotis). UBS grupējums Avdejevkā nedēļas laikā neatgriezeniski zaudējis vairāk nekā 1,1 tūkstoti karavīru.
Ukrainas BS komandieris Valērijs Zalužnijs ne vienu vien reizi ieteicis prezidenta ofisam izvest armiju no Severodoņeckas-Lisičanskas aglomerācijas. Taču prezidents dod priekšroku izdomātiem "pretošanās simboliem", nevis armijas cīņasspējas un līdzpilsoņu dzīvību saglabāšanu. Rezultātā tikai šajā frontes iecirknī vien – vismaz 200 bojāgājušie un 800 ievainotie ik dienas.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
UBS aizsardzības līnijas pārraušana Svjatogorskas rajonā 6. jūnijā pavēra sabiedroto spēkiem ceļu uz Slavjansku, un 9. jūnijā sākās izlūkošana šīs pilsētas apkaimē. Visās cīņu epizodēs saskatāma likumsakarība: jo vairāk Rietumi "palīdz" Ukrainai ar bruņojumu un "speciālistiem", jo skarbāk strādā Krievijas armija, paplašinot specoperācijas robežas, jo lielāks ukraiņu kareivju skaits pievienojas "debesu simtam". Labākajā gadījumā – gūsts vai bēgšana. Arī tā kļuvusi par masveida parādību.
Kijevas likumdevēju iniciatīvas – nošaut dezertierus un legalizēt marihuānas ražošanu – armijas morālo nostāju un cīņasspēju neuzlabos. NATO tālākā militārā rosība Ukrainas virzienā var izraisīt sprādzienu Eiropā un Ziemeļamerikā, kas tāpat pārcieš smagus laikus.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
4 мая - День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Viedoklis
Pēc Ukrainas NATO metīs kurtuvē Baltijas valstis
Ziņu lente
0