Krievijā

Krievija neuzbāzīsies: Lavrovs konstatēja – uzticība Eiropai zudusi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs norādīja, ka nav iespējams kādā jomā vienoties ar rietumvalstīm un būt pārliecinātam, ka vienošanās tiks izpildīta.
RĪGA, 7. jūnijs - Sputnik. Maskava neplāno aktivizēt diplomātiskās attiecības ar Eiropas Savienības valstīm, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Viņš atgādināja, ka Krievijas diplomātiskās attiecības ar lielāko daļu Rietumu valstu, arī nedraudzīgajām valstīm, pagaidām saglabājas.
"Kad tā tumsonība beigsies un Eiropa atgūsies, paskatīsimies, kādas būs viņu domas par mūsu tālākajiem sakariem. Mēs vairs neuzbāzīsimies," uzsvēra ministrs.
Lavrovs norādīja, ka galvenais slēdziens pašreizējā diplomātiskajā situācijā ir vienkāršs: vairs nav iespējams vienoties ar Eiropu kādā jautājumā un būt pārliecinātiem, ka vienošanās tiks pildīta.
"To, ko viņi mums piedāvās, mēs, protams, apsvērsim, izskatīsim. Ja tas nebūs pretrunā mūsu interesēm, mēs būsim gatavi atjaunot savus kontaktus," piebilda Krievijas ĀM vadītājs.
Лавров — о тотальной гибридной войне, которую объявил России Запад - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Video
Lavrovs pauda viedokli par Krievijai pieteiktā hibrīdkara sekām
Pēc Krievijas militārās specoperācijas sākuma Ukrainā rietumvalstis paziņoja, ka tiks uzsākta sankciju politikas eskalācija, ko ASV un to sabiedrotie sākuši pret Maskavu no 2014. gada. pēdējos mēnešos pret Krieviju vērsti vairāk nekā desmit tūkstoši sankciju, kas skar dažādākās jomas. Kremlis atzīmēja, ka tamlīdzīga Rietumu politika nepārsteidz, un Maskava savlaicīgi sagatavojusies sankciju uzbrukumiem.
Ziņu lente
0