Krievijā

Putins pastāstīja par lielā darbības rādiusa raķešu piegādes sekām Ukrainai

© Sputnik / POOL / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин участвует в Евразийском экономическом форуме
Президент РФ Владимир Путин участвует в Евразийском экономическом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Putins uzsvēra: sākoties lielā darbības rādiusa raķešu piegādēm Ukrainai, Krievija vērsīs triecienus pret jauniem objektiem.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Apstākļos, ja Ukrainai tiks piegādātas ASV ražotās lielā darbības rādiusa raķetes, Krievija izdarīs noteiktus secinājumus, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja intervijā žurnālistam Pāvelam Zarubinam programmā "Maskava. Kremlis. Putins" telekanālā "Rossija 1".
Valsts vadītājs konstatēja, ka Kijevas pieprasījumi, domājams, saistīti ar vēlmi kompensēt militārās tehnikas zaudējumus. Pie tam, pēc viņa vārdiem, runa ir par raķetēm ar 45-70 km darbības rādiusu, līdzīgām PSRS un Krievijas ražotajām "Grad", "Smerch" un "Uragan".
Система залпового огня M270 - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Viedoklis
Britu "artava" Ukrainas sagraušanai
"Uzskatām, ka šī piegāde no ASV un dažu citu valstu puses saistīta ar militārās tehnikas zaudējumu kompensāciju, tur nekā jauna nav un, pēc būtības, tas neko nemaina," teica Putins.
Valsts vadītājs piebilda, ka militārās specoperācijas sākumā Ukrainas armijas rīcībā bija aptuveni 515 raķešu sistēmas, no tām 380 ir likvidētas. Daļu Kijevai izdevies saremontēt vai ņemt no rezervēt, un tagad UBS ir apmēram 360 šādas tehnikas vienību.
Žurnālists pievērsa uzmanību tam, ka Vašingtona var nodot Ukrainai arī lielā darbības rādiusa raķetes.
"Ja tās būs un tiks piegādātas, mēs izdarīsim atbilstošus slēdzienus un izmantosim savus uzbrukuma līdzekļus, kuru mums ir pietiekami, lai vērstu triecienus pa objektiem, pret ko pagaidām neesam vērsušies," atbildēja prezidents.
Viņa ieskatā, tracim ap bruņojuma piegādēm Ukrainai ir tikai viens mērķs – pēc iespējas ievilkt garumā bruņoto konfliktu.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
Pagājušajā nedēļā ASV vadība informēja, ka nodos Kijevai raķešu zalves uguns sistēmas HIMARS, taču ar noteikumu: nav pieļaujama to izmantošana uzbrukumiem Krievijas teritorijā. Prezidents Vladimirs Zeļenskis publiski apstiprināja, ka Kijeva tam piekritusi. Tomēr citi ukraiņu politiķi pieļauj, ka uzbrukumi Krievijas teritorijai tomēr sekot. Kremlis atzīmēja, ka uzticības kredīts Ukrainai jau sen ir izsmelts, jo Zeļenskis nav izpildījis nevienu solījumu no konflikta Donbasā noregulēšanas viedokļa miera ceļā.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Krievijas armija plānveidīgi uzbrūk, samaļot pretinieka pārspēku. Ukraiņu nacionālistu militārā tehnika, nocietinājumi un dzīvais spēks tiek likvidēti ar precīzo raķešu triecieniem.
Удар оперативно-тактическим ракетным комплексом Искандер по объектам ВСУ на территории Украины - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2022
Viedoklis
"Iskanderi" amerikāņu gaumē: ASV izdomājušas, kā atbildēt Krievijai
Ziņu lente
0