Pasaulē

The Hill: Rietumi nolēmuši salīgt mieru ar Krieviju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПоследствия беспорядков в здании Конгресса США
Последствия беспорядков в здании Конгресса США - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu preses izdevums vēsta, ka ekonomiskā krīze piespiež ASV un Eiropu meklēt kompromisu ar Krieviju.
RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Rietumvalstīs radusies apziņa, ka sankcijas pret Krieviju un centieni to izolēt nenes vajadzīgo efektu, tāpēc visiem spēkiem mēģina sameklēt pieņemamu kompromisu, stāsta Viljams Molonijs rakstā amerikāņu izdevumā "The Hill", vēsta RIA Novosti.
"Ierobežojošie pasākumi nodara milzu kaitējumu Rietumu ekonomikai. Maijā rublis sasniedza augstāko rādītāju pēdējo divu gadu laikā, bet Krievijas eksports enerģētikas un lauksaimniecības nozarēs nes Maskavai rekordlielus ienākumus," stāsta analītiķis.
Денежные купюры - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Krievijā
The Guardian raksta: Krievija uzvar rietumvalstu sāktajā "ekonomiskajā karā"
Autors ir pārliecināts: Vašingtonai nav izdevies saliedēt visu pasauli pret Maskavu. No 195 pasaules valstīm tikai 65 piekritušas pievienoties amerikāņu sankciju režīmam. Vienlaikus giganti – Ķīna, Indija, Brazīlija, Meksika un Indonēzija – atteikušies piedalīties ekonomiskajā karā.
"Tas viss liecina, ka pati izolētākā pasaules lielvalsts ir nevis Krievija ir, bet gan, iespējams, pašas Savienotās Valstis," sprieda raksta autors.
Pēc Krievijas uzsāktās Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas operācijas rietumvalstis izsludinājušas virkni sankciju pret Krieviju Ukrainas dēļ, Eiropā aizvien skaļāki ir izteikumi par nepieciešamību mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Šo kursu aktīvi atbalsta ASV, kas aicina alternatīvos piegādātājus palielināt ieguves apjomus.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins konstatēja, ka Krievijas savaldīšanas un novājināšanas politika ir rietumvalstu ilgtermiņa stratēģija, bet sankcijas nodarījušas sāpīgu triecienu visas pasaules ekonomikai. Viņš uzsvēra: ASV un Eiropas galvenais mērķis ir pasliktināt miljoniem cilvēku dzīvi.
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Krievijā
Dmitrijs Medvedevs: Krievija nepiegādās produktus, nodarot sev kaitējumu
Ziņu lente
0