Krievijā

Dmitrijs Medvedevs: Krievija nepiegādās produktus, nodarot sev kaitējumu

© Sputnik / Екатерина Штукина / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума "Открытые инновации - 2020"
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs norādīja, ka valsts ir gatava pilnā mērā izpildīt savas saistības, taču nekāda eksporta nebūs, kas kaitētu pašmāju tirgum.
RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Krievija nepiegādās eksportam kviešus un citas pārtikas preces, pie tam nodarot kaitējumu pašmāju tirgum, paziņoja Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs, vēsta RIA Novosti.
Посол РФ в США Анатолий Антонов на избирательном участке в посольстве РФ в Вашингтоне. - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Krievijā
Krievijas vēstnieks atbildēja uz ASV pārmetumiem pārtikas krīzes jautājumā
"Mūsu valsts ir gatava izpildīt saistības pilnā apjomā. Tomēr tā sagaida sadarbību arī no tirdzniecības partneriem, tostarp – arī starptautiskajā formātā. Citādi iznāk neloģiski: no vienas puses, pret mums vērš neprātīgas sankcijas, no otras – pieprasa piegādāt pārtiku. Tā nemēdz būt, mēs neesam idioti," viņš konstatēja savā Telegram kanālā.
"Vēlreiz uzsvēršu: nekādu piegāžu eksportam, kaitējot savam tirgum. Pārtika Krievijas pilsoņiem – tā ir svēta lieta," piebilda Medvedevs.
Krievijai ir visas iespējas novērst pārtikas krīzes, piezīmēja Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un konstatēja, ka Rietumi kāpjas atpakaļ sankciju jautājumā, ja runa ir par vitāli svarīgām lietām.
"Neviens vēl nav vācis ražu televizorā un internetā. Šiem nolūkiem vajadzīgi lauki un lauksaimniecibas tehnika, mēslojums un rokas, kas pieradušas sēt maizi, nevis parakstīt muļķīgus lēmumus. Krievija to prot, mums ir visas iespējas, lai citām valstīm būtu pārtika, lai nesāktos pārtikas krīzes. Vienkārši nevajag traucēt mūs darbā," Medvedevs uzrakstīja.
Viņš atzīmēja, ka Krievijas kviešu un citu pārtikas produktu importētājiem klāsies grūti brz piegādēm no Krievijas.
"Tagad, šķiet, Rietumi kāpjas atpakaļ. Vēlreiz apstiprinājies, ka visas tās elles sankcijas ir graša vērtas, ja runa ir par vitāli svarīgām lietām. Par energoresursu piegādi māju apkurei. Par pārtiku cilvēku paēdināšanai. Par miljoniem pilsoņu, kam no politiķiem, principā, vajadzīga tikai iespēja dzīvot normāli, mierīgi un sātīgi. Sankcijas tam traucē... un visvairāk traucē pašu kosmiskais kretīnisms" piebilda Medvedevs.
Politiķis atklāja, ka ceturtdien ticies ar Namībijas prezidentu Hāgi Geingobu, un noskaidrojies: partneri Āfrikā izprot situāciju. "Mūsu draugi Āfrikā to, starp citu, saprot. Un aptver, ka bagātās valstis ievieš sankcijas, lai nabagās kļūtu vēl nabadzīgākas. Lai piespiestu sankcionētos pacientus uzvesties pareizi bada dumpju draudos. Amerikāņi ar eiropiešiem taču bez ēdamā nepaliks, lai arī par trīskāršu cenu. Pie tam šo trīskāršo cenu maksās vienkāršie eiropieši, ne varasvīri," paziņoja Medvedevs.
Пустой кошелек, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.05.2022
Latvijā
Īsta laupīšana! No kurienes veikalos 60% uzcenojums produktiem?
Eiropa ir aptvērusi, ka nespēs viena pati tikt galā ar pārtikas krīzi, ar to skaidrojami rietumvalstu izteicieni par graudu piegādēm, viņš turpināja un piebilda, ka, saskārusies ar risku palikt bez energoresursiem, minerālmēslojuma un pārtikas, Eiropa aptvers pret Krieviju vērsto sankciju patieso cenu un ietekmi uz savu ekonomiku. Šī izpratne pakāpeniski parādās, viņš uzskata.
Eiropai vajadzētu ņemt vērā veselo saprātu, nevis uzklausīt padomdevējus no okeāna viņa krasta, pauda Medvedevs.
"Tas ir lietderīgāk visos aspektos," viņš secināja.
Ziņu lente
0