Pasaulē

"Lielgabalu gaļa": Rietumu algotņi sūdzas par dienestu Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasНашивка на форме военнослужащего батальона НАТО
Нашивка на форме военнослужащего батальона НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu algotņi Ukrainā stāsta par Krievijas BS totālo pārākumu un korupciju Ukrainas armijā.
RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Rietumu algotņi, kas piedalās kaujās Ukrainā, sūdzas par Krievijas armijas totālo pārākumu kaujas laukos, slikto organizāciju un korupciju Ukrainas armijas rindās. Sarunas ar kareivjiem publicējis izdevums "Telegraph", vēsta RIA Novosti.
"Mēs te esam sitamie puikas, un vienalga, ko saka par krieviem, viņiem ir profesionāla armija un ļoti daudz mūsdienīga bruņojuma," pastāstīja atvaļināts britu jūras kājnieks, kurš piedalījās kaujās Kijevas apgabalā.
Командно-штабные учения ЮВО  - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Pasaulē
"Mežā atradās vienā apakšveļā": latviešu algotnis stāsta par Krievijas armijas "cienastu"
Algotnis īpaši izcēla Krievijas bezpilota lidaparātu efektivitāti, kas ļauj precīzi notēmēt artilēriju pret UBS un ārzemnieku pozīcijām. Brits precizēja, ka tikai pirmo divu cīņu nedēļu laikā viņš trīskārt nonācis tādās "bīstamās situācijās".
Taču līdztekus Krievijas ieročiem ārvalstu kaujiniekiem draud arī "draudzīga uguns" no ukraiņu sabiedroto puses, pastāstīja bijušais amerikāņu kareivis Maikls, kam ir Tuvajos Austrumos gūta cīņu pieredze.
"Ja esi nonācis pie nepareizā komandiera, tu vari vienkārši kļūt par lielgabalu gaļu. Ļoti bīstami ir atrasties kaujas laukā, ja nav labu attiecību ar pārējiem. Tevi viegli var nogalināt savējie," atzīmēja bijušais amerikāņu kareivis.
Turklāt, pēc Maikla vārdiem, ārzemnieki saskaras ar spēcīgu korupciju Ukrainas armijā, un tā būtiski apgrūtina kaujas uzdevumu izpildi.
Военнослужащий ВСУ обыскивает мирного жителя в селе к востоку от города Бровары, Украина  - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
"To mums iemācījuši NATO". Kā karo Ukrainas armija
"Un vēl tur ir korupcija, pazūd pat elementāras iekārtas un tehnika. Bieži ir ieroči, bet nav munīcijas. Nav bruņuvestu, nav pirmās palīdzības aptieciņu. Mēs visi vēlamies karot, taču viņi mums dzīvi neatvieglo," paskaidroja amerikāņu algotnis.
Vēl viens Rietumu kaujinieks, ko izdevums dēvē par pieredzējušu snaiperi, saņēmis pavēli komandēt grupu – četrus ukraiņu brīvprātīgos uzbrukumam Krievijas snaiperu pozīcijām. Taču izrādījies, ka UBS koamndieri plānoja sūtīt pret augstu kvalificētiem militārajiem profesionāļiem vietējos zemniekus, bruņotus ar mednieku bisēm, kuri nekad mūžā "nav nogalinājuši neko bīstamāku par lapsu".
Rezultātā algotnis bija spiests atcelt operāciju, ko viņš nosauca par "muļķīgu uzdevumu pašnāvniekiem".
Brits Mets Robinsons sarunā ar izdevumu atklāti paziņoja: lielākā daļa algotņu no rietumvalstīm atbraukuši ar vienu mērķi – pašaut cilvēkus. Viņš sūkstījās par to, ka daudziem tādas iespējas nav, jo artilērijai karadarbībā ir pārāk lielā loma.
Иностранные наемники во Львове, Украина - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Viedoklis
"Vācas kopā no visas pasaules". Kas brauc karot uz Ukrainu
"Tev ir daudz lielākas izredzes iet bojā šāviņa sprādzienā ilgu laiku pirms tev radīsies iespēja pašaudīties, lai arī tieši to vēlas lielākā daļa atbraukušo," pastāstīja Jorkšīrā dzimušais Mets.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Rakstu pilnā apjomā publicēja portāls InoSMI.
Военная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Viedoklis
Karsti krievu "sveicieni" amerikāņu algotņiem Javorovskas poligonā
Ziņu lente
0