Pasaulē

"Mežā atradās vienā apakšveļā": latviešu algotnis stāsta par Krievijas armijas "cienastu"

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasКомандно-штабные учения ЮВО
Командно-штабные учения ЮВО  - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas pusē karojošs latvietis pastāstīja par Krievijas raķetes triecienu Javorovskas poligonā 13. martā.
RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik, Oļegs Visokogorodskis. Rīdzinieks ar segvārdu "Jenots", kurš līdz ar citiem latviešiem karo Ukrainā bataljonā "Karpatskaja seč", pārmeta Ukrainas BS komandieriem neprofesionālus un noziedzīgus lēmumus – tā viņš raksturoja faktu, ka līdz ar citiem ārvalstniekiem pēc ierašanās Ukrainā izmitināts Javorovskas armijas poligonā.
Jenots, kurš atradās poligonā 13. marta rītā, kad Krievijas BS apšaudīja poligonu ar spārnotajām raķetēm, pastāstīja intervijā Latvijas radio: "Militārā vadība no pašas augšas līdz pašai apakšai bija pārliecināta, ka Krievijas puse neuzdrošināsies veikt nekādas darbības pret mums, jo mēs atrodamies pārāk tuvu NATO valstij Polijai. Taisnā līnijā Polijas robeža bija 36 kilometri, un pie Padomju Savienības reglamenta artilērijai kļūda ir līdz 40. Tā kā viņi sevi mānīja līdz pēdējām brīdim."
Истребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Kinžalu" brīdinājums NATO "miernešiem" Ukrainā
"Un tad pienāca 13. marta rīts, pulksten 4.45. Un es, aizverot aiz sava biedra atejas logu, kur viņš, pārkāpjot iekšējo reglamentu, pīpēja, redzēju, kā detonē aviācijas munīciju, ar ko mūs ''pacienāja'' krievu aviācijas spēki. Pēc šī uzbrukuma iestājās pilnīgākais sajukums un haoss. Mēs bijām daļēji apbruņoti, bet dezorganizēti izklīdināti tuvējos mežos, kur mēs nodrošinājām paši savu drošību un izdzīvošanu 72 stundas, kamēr mēs atkal tikām sakoordinēti un pakļauti Aizsardzības ministrijas virsniekiem," Jenots pastāstīja par triecienu poligonam.
Viņš atcerējās, ka daudzi ārvalstnieki aizbēguši no kazarmām vienā apakšveļā. Vienlaikus viņi patvaļīgi iebruka ieroču noliktavās, kur ieguva ieročus ar munīciju.
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs pastāstīja, ka 13. martā precīzā bruņojuma trieciena rezultātā Ļvovas apgabalā likvidēti līdz 180 ārzemju algotņi, viņu mācību centrs un liela ārzemju ieroču partija. "13. marta rītā ar liela darbības rādiusa precīzo bruņojumu izdarīts uzbrukums Ukrainas Bruņoto spēku mācību centriem Stariču apdzīvotajā vietā un Javorovskas armijas poligonā," informēja Konašenkovs.
Военнослужащий ВСУ обыскивает мирного жителя в селе к востоку от города Бровары, Украина  - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
"To mums iemācījuši NATO". Kā karo Ukrainas armija
"Minētajos objektos Kijevas režīms izvērsa: ārvalstu algotņu sagatavošanas un militārās saliedēšanas punktu pirms sūtīšanas uz karadarbības rajoniem pret Krievijas karavīriem, kā arī no ārvalstīm saņemtā bruņojuma un militārās tehnikas glabāšanas bāze," paziņoja Krievijas AM pārstāvis.
Ukrainā karo 11 kaujinieki no Latvijas. Tagad liela daļa no viņiem dien bataljonā "Karpatskaja seč", tostarp – arī Latvijas Saeimas bijušais deputāts un viens no Jaunās konservatīvās partijas līderiem – Juris Jurašs. Latviešu vienības komandieris ir Gundars Kalve, Nacionālās apvienības pārstāvis, kurš Latvijā apsūdzēts par karā kritušo komandieru kapa apgānīšanu Jēkabpilī.
Ziņu lente
0