Pasaulē

Amerikāņu izlūks atklāja ASV nepārprotamu kļūdu Ukrainā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasУничтоженный танк ВСУ, стоящий около жилых домов в Волновахе
Уничтоженный танк ВСУ, стоящий около жилых домов в Волновахе - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV izlūkdienesta bijušais virsnieks konstatēja, ka Vašingtona piešķīrusi Ukrainai palīdzību, neizprotot situācijas kontekstu.
RĪGA, 25. maijs — Sputnik. Savienoto Valstu valdība situācijā ar Ukrainu atkārtoja Afganistānā pieļauto kļūdu, nosūtot Kijevai līdzekļus bez precīza plāna un izpratnes par notiekošo, materiālā RT konstatēja ASV izlūkdienesta bijušais virsnieks Skots Riters.
"Vērojot, kā Ukrainai tiek steigšus piešķirta palīdzība desmitiem miljardu dolāru apmērā no ASV, neviļus rodas deja vu sajūta, ka Vašingtona atkārto tās pašas kļūdas, kas noveda pie fiasko Afganistānā. Runa ir par nespēju adekvāti novērtēt notikumus Ukrainā," viņa teikto citēja RIA Novosti.
Истребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Kinžalu" brīdinājums NATO "miernešiem" Ukrainā
Pēc atvaļinātā karavīra domām, amerikāņu ierēdņiem veidojies nepareizs Ukrainas tēls – tā viņu acīs ir "drosmīgs un cēls brīvības un demokrātijas balsts", un tas krasi neatbilst realitātei, kurā Ukraina ir viena no korumpētākajām valstīm pasaulē.
Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Džo Baidens parakstīja likumprojektu par atbalsta piešķiršanu Ukrainai aptuveni 40 miljardu dolāru apmērā.
Baltais nams, Valsts departaments un Pentagons lūdza likumdevējus pasteigties ar palīdzības apstiprināšanu, brīdinot, ka līdz 19. maijam izsmels finansiālās iespējas sniegt atbalstu Ukrainai.
Погрузка боеприпасов на базе ВВС США Дувр - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Viedoklis
Amerikāņu dāsnums. Kā Ukraina norēķināsies par ASV militāro palīdzību
Likumprojektu bremzēja republikānis Rends Pols, kurš pieprasīja pastiprināt līdzekļu tērēšanas kontroli. Viņa grozījumu dokumentā neiekļāva, un, kā raksta mediji, iebildumus izdevies apiet, pateicoties speciāliem procedūras pasākumiem, ko īstenojis demokrātiskā vairākuma līderis Čaks Šumers.
Krievijas specoperācijas fonā, kas uzsākta Donbasa aizsardzībai, Vašingtona un to sabiedrotie turpina bruņojuma piegādes Ukrainai. Iepriekš ASV prezidents parakstīja likumu par lendlīzi, kas vienkāršo militārās palīdzības sniegšanu Kijevas režīmam.
Maskava jau vairākkārt norādījusi: rietumvalstu bruņojuma piegādes vien ievelk konfliktu garumā, bet transporti ar bruņojumu kļūst par Krievijas BS likumīgu mērķi.
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Viedoklis
Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai
Ziņu lente
0