Viedoklis

"Kinžalu" brīdinājums NATO "miernešiem" Ukrainā

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasИстребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами "Кинжал"
Истребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzšķautņaina operācija, neprognozējama taktika, masveida precīzi raķešu triecieni no dažādiem virzieniem ļauj Krievijas spēkiem strauji paplašināt kontroles zonu Ukrainas teritorijā, atbruņot pretinieku pat dziļā aizmugurē.
Prioritāri vēl aizvien ir vitāli svarīgie militārie objekti, artilērijas pozīcijas, stratēģiskie arsenāli, UBS cīņasspējīgākās vienības, ārvalstu "brīvprātīgo" pulcēšanās punkti, degvielas un smērvielu materiālu rezerves un Ukrainas aizsardzības rūpniecības uzņēmumi, atgādināja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas speciālās operācijas gaitā Krievijas Bruņotie spēki turpina ieņemt stratēģiskos priekšposteņus, paralēli veidojot ešelonētu aizsardzību un aizmugures loģistiku. Mērķu likvidācijas aktivitāte un efektivitāte pastāvīgi pieaug. Aizvadītās nedēļas nogales laikā kļuva skaits, ka Krievijas spēki samaļ UBS bez izejamām dienām, visā teritorijā, pie tam īpaša uzmanība pievērsta Ukrainas rietumu un dienvidu reģioniem.
Evakuētie Mariupoles iedzīvotāji - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Viedoklis
Mariupoles katls – Ukrainas armijas un NATO sakāves modelis
Svētdienas naktī Krievijas BS ar spārnotajām raķetēm likvidēja ārvalstu algotņu un ukraiņu nacistu sagatavošanas centru Rovenu apgabalā (160 km attālumā no Polijas robežas), poligonā Novaja Ļubomirka likvidēti vairāk nekā 80 speciālisti. Vienlaikus ar spārnotajām raķetēm likvidēta munīcijas noliktava un UBS mehanizētās brigādes štābs netālu no Selecas apdzīvotās vietas (20 km no Baltkrievijas robežas).
Ar hiperskaņas raķetēm "Kinzhal" (no Krimas gaisa telpas) un spārnotajām raķetēm "Kalibr" (no Kaspijas jūras akvatorijas) 20. martā tika likvidēti vairāk nekā 100 ārvalstu militārie instruktori, algotņi un ukraiņu kareivji Speciālo operāciju spēku macību centrā Žitomiras apgabalā. Izsista no ierindas militārā tehnika un centra infrastruktūra.
Rietumi ļoti sāpīgi uztvēra šos Krievijas signālus – otro un trešo pēc Javorovskas poligona – par ārvalstu "brīvprātīgo" un "miernešu" nenovēršamo likteni Ukrainas teritorijā.
Pirmdien raķešu trieciens bija vērsts pa Nikolajevskas kuģubūvētamu. Tā galvenais mērķis bija munīcijas noliktava netālu no nepabeigtā raķešu kreisera "Ukraina". Vienlaikus "sveicienus saņema" UBS blokposteņi un teritoriālā aizsardzība apkaimē.
Turku bezpilota lidaparāts Bayraktar TB2 - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
Ieroču piegādes Ukrainai: retais Bayraktar aizlidos līdz Dņepras vidum
Iepriekš Nikolajevskas apgabalā likvidēta 79. desanta brigādes dislokācija un UBS galveno degvielas bāzi netālu no Konstantinovkas. Rezultātā UBS 79. brigāde zaudējusi līdz 90 procentus personālsastāva (atlikušie desantnieki vienkārši ir demoralizēti), degviela Nikolajevas un Odesas apgabalos dislocētajai militārajai tehnikai izsīkst, munīcijas papildināšana kļūst problemātiska.
Iepriekš Krievijas Melnās jūras kuģi palaida "Kalibr" pret UBS bruņutehnikas remonta cehiem Ņežinas pilsētās Čerņigovas apgabalā. Ukrainā gandrīz vairs nav saglabājušies uzņēmumi bojāto tanku, bruņutransportieru un kājnieku bruņumašīnu atjaunošanai.
Pirmā un otrā viļņa mobilizācija neuzlabo UBS cīņasspējas, - "pretuzbrukums"turpinas vienīgi ukraiņu propagandas virtuālajā realitātē.

"Īsta elle"

Krievijas neierastā hiperskaņas pieeja Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas problēmu risināšanai ir visnotaļ rezultatīva. Sažņaudzas blokādes loks ap Kijevu.
Военная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Viedoklis
Karsti krievu "sveicieni" amerikāņu algotņiem Javorovskas poligonā
Nikolajevkas ciemā, 15 km attālumā uz rietumiem no Kijevas, Krievijas spēki ieņēma aizsargātu pazemes UBS komandcenru, pie tam brīvprātīgi gūstā padevās vairāk nekā 60 ukraiņu karavīri, pārsvarā – vecākie oficieri. Uz rietumiem no Kijevas pretošanos pārtraukusi UBS 14. motorizēto strēlnieku brigāde.
Noslēdzas Mariupoles tīrīšana, ziemeļu pusē – nacistisko formējumu "Azov", "Aidar" un "Donbas". Kijevas režīmam kļūst aizvien grūtāk slēpt UBS reālos zaudējumus.
Liela daļa rietumvalstu algotņu atgriezušies Polijā un stāsta par Krievijas raķešu triecienu "tīro elli". Tas nav pārspīlējums. Krievijas BS spārnoto un hiperskaņas raķešu spēku efektīvi papildina smago ugunsmetēju "Solncepiok" sistēmas – tās Donbasā pret ukraiņu nacistiem pirmo reizi pielietoja 20. martā.
Atgādināšu: "Solncepio" uz tanka T-72 platformas paredzēts pretinieka pozīciju un viegli bruņotas tehnikas likvidācijai telpiska sprādziena rezultātā. Reaktīvie lādiņi līdz 6 km attālumā droši attīra teritoriju pirms pamata spēku uzbrukuma. TOS-1A "Solncepiok" spēka ziņā piekāpjastikai taktiskajiem kodolieročiem.
Иностранные наемники во Львове, Украина - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Viedoklis
Ko Eiropai un pasaulei sola ārvalstu algotņi Ukrainā
Daudzi ārvalstu algotņi guvuši cīņu pieredzi Irākā un Afganistānā, taču ne mazākajā mērā nav gatavi kaujām ar labi bruņotajiem un apmācītajiem krievu karavītiem. Piemēram, Ukrainā ļoti ātri gājis bojā "pats nāvējošākais snaiperis NATO", Kanādas karalisko kājnieku 22. pulka veterāns ar iesauku Valijs.
Amerikāņu militārais analītiķis un bijušais ANO bruņojuma inspektors Skots Riters, kurš gadu desmitiem pētījis PSRS n Krievijas spēkus, novēro "klasisko multivektoru stratēģiju: Krievijas BS sasaista pretinieka spēkus, likvidē vitāli svarīgus militāros objektus, apiet nocietinājumus un ielenc cīņasspējīgākās UBS vienības, neļaujot ukraiņiem pārtvert iniciatīvu". Riters pievērsa uzmanību Krievijas spēku pārvietošanās tempam – augstākajam mūsdienu vēsturē, un novērtēja, ka Ukrainas karaspēki ar savu skaitlisko pārspēku, cieš satriecošu sakāvi.
Arī amerikāņu izlūkdienesta veterāne Rebeka Koflere uzskata, ka Krievijas hiperskaņas raķešu triecieni "maina spēles noteikumus ģeopolitiskajā sfērā", un tas ir "stratēģisks signāls" Rietumiem.
Militāri analītiskais centrs RAND ieteica Kijevai panākt mierlīgumu ar Maskavu, pirms militārajā konfliktā iesaistīsies Baltkrievija. ASV analītiķi ir pārliecināti: tamlīdzīga scenārija apstākļos Krievija pilnībā pārņems kontroli pār Ukrainu, un izveidosies PSRS II.
Военнослужащий народной милиции ДНР наносит знак Z на бронетехнику под Волновахой - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Viedoklis
Ar ko Krievijas operācija "Z" atšķiras no Rietumu analogiem
Ukrainas situācijā nepārprotami saskatāms NATO vājums – tā nespēj stāties pretī Krievijai. ASV gandrīz ik dienas stāsta, ka nesūtīs savu armiju uz Ukrainu karam ar Krieviju. Tomēr Vašingtona pieļauj – kāda no alianses valstīm var to izdarīt pēc savas iniciatīvas. Pentagona vadītājs Loids Ostins mēģina piespiest Bulgāriju "atbalstīt Ukrainu ar letālu rezultātu".
Pirms NATO ārkārtas samita (tas ieplānots Briselē 24. martā), kur tiks apspriesta Polijas "miernešu" misija, Maskava lika skaidri sapras, kas notiks ar alianses spēkiem Ukrainas teritorijā. Ne velti Krievija prioritārā kārtībā likvidē mērķus pie Ukrainas robežām ar alianses spēkiem.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0