Pasaulē

Ukraina nobloķējusi Odesas ostā 21 Turcijas kuģi

© Sputnik / Денис Петров / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Одесса
Города мира. Одесса - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas mediji stāsta, ka Ukraina nobloķējusi Odesā 21 kuģi un izmanto tos kā vairogu.
RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Ukraina nobloķējusi lielu skaitu Turcijas kuģu Odesas ostā un izmanto tos kā "dzīvo vairogu", stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Aydınlık".
"Saskaņā ar mūsu saņemto informāciju, starp kuģiem, kam nav atļauts pamest Odesas ostu, Turcijai pieder 21 kuģis. Ukraina nevēlas, lai šie kuģi aizietu, atsaucoties uz "risku", uz jūrā palikušajām mīnām. Krievija atvēra drošu koridoru, taču vēl joprojām tos neizlaiž. Galvenais mērķis ir citāds. Ja ārvalstu kuģi aizies, ukraiņi kļūs par nepārrotamu mērķi, un Odesa drīz kritīs. Šī iemesla dēļ ukraiņi neizlaiž ārvalstu kuģus, tostarp – arī 21 turku kuģi," pastāstīja izdevums.
Российское зерно в Лиепайском порту - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Pasaulē
Ukraina izved kviešus uz Eiropu un ignorē graudu deficīta risku
Raksta autors stāsta: pēc Kijevas domām, ja Krievija sāks operāciju un triecienu saņems Turcijas kuģi, Maskavas un Ankaras attiecībās veidosies spriedze.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Оперативно-тактический комплекс Искандер производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания Гром-2022 Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
NATO "dzelzs plūsmas" apturēšana Ukrainā: Krievijas mērķi un līdzekļi
Ziņu lente
0