Latvijā

Latvijai tuvojas bada gads. Stāsta latviešu mediji

© VitalikRadkoПустой кошелек, архивное фото
Пустой кошелек, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze brīdināja, la Latvijai draud bada gads.
RĪGA, 17. maijs — Sputnik. "Latvijai tuvojas bada gads" – ar šādu virsrakstu un latviešu politiķa citātu Neatkarīgajā rakstu publicējis analītiķis Māris Krautmanis.
Viņš atzīmēja, ka līdz ar krīzi Ukrainā un Krievijas graudu importa aizliegumu Eiropas Savienība, iespējams, nevarēs iepirkt graudus arī okeāna viņā krastā, jo ASV "labības klētis" – Kanzasu un Oklahomu skāris sausums, kas palēninājis ziemāju augšanu: "Raža Amerikā būs mazāka nekā citos gados."
Российское зерно в Лиепайском порту - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Latvijā
Latvijā maizes pietiks, ja rudenī kāds to nenopirks
"Latvijai graudaugu pietiek un daudz paliek pāri eksportam. Ja gads nebūs pārāk lietains vai pārāk sauss, graudu kopraža būs laba - trīs vai pat vairāk miljoni tonnu. Graudus varēs dārgi pārdot, taču to audzēšanas pašizmaksa arī būs mežonīgi cēlusies minerālmēslu un dīzeļdegvielas cenu pieauguma dēļ. Sliktāk klājas citu nozaru lauksaimniekiem un pārtikas pārstrādes uzņēmumiem. Energoresursu sadārdzināšanās dēļ teju vai bankrota priekšā ir piena nozare. Cenas celsies gandrīz visu veidu pārtikai. Neizbēgami," ir pārliecināts analītiķis.
"Diemžēl līdz vēlēšanām, kas būs 1. oktobrī, - turpināja Krautmanis, - daudzpartiju valdības dīvainais dzīvnieks Grūdmūs - Velcjūs pavada daudz laika, kašķējoties Ministru kabineta slēgtajās sēdēs, no kurām pēc tam netiek atklātībai iznesti nekādi lēmumi. Nupat pagājušās nedēļas nogalē tika kaut kas lemts par atbalsta pasākumiem ukraiņu bēgļiem. Taču joprojām nav skaidra redzējuma par atbalsta pasākumiem visiem Latvijas iedzīvotājiem, nav saprotams, kā Krišjāņa Kariņa (JV) valdība domā dzīvot jaunajos apstākļos, kad no Krievijas nebūs ne naftas, ne gāzes, ne minerālmēslu, ne metālu."
Женщина и дети из Сомали, находящиеся в лагере беженцев в Дадаабе, Кения, 12 апреля 2018 года  - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Pasaulē
ANO prognozē globālu badu un trūkumu. Vai tas skars arī Latviju?
Ziņu lente
0