Pasaulē

Amerikāņu pulkvedis atklāja Baidena plānu sākt NATO karu ar Krieviju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot
Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV BS pulkvedis uzskata, ka prezidents Džo Baidens izmantos Poliju, lai sāktu alianses karu ar Krieviju.
RĪGA, 17. maijs — Sputnik. ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, iespējams, plāno sakurināt NATO karu ar Krieviju, aizbildinoties ar Polijas iebrukumu Ukrainas rietumos, rakstā, ko publicēja "American Conservative", stāsa atvaļinātais pulkvedis, ASV aizsardzības ministra bijušais padomnieks Duglass Makgregors, vēsta RIA Novosti.
Speciālists atzīmēja, ka Krievijas karavīru panākumi cīņās bijušās padomju republikas teritorijā un Ukrainas armijas bēdīgais stāvoklis it nemaz neatbilda Vašingtonas plāniem.
10 мая у мемориального комплекса Памятник воинам Советской Армии - освободителям Советской Латвии и Риги от немецко-фашистских захватчиков в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Viedoklis
Pie kā Eiropu novedīs aicinājumi iznīcināt krievu pasauli
"Saskaroties ar amerikāņu palīdzības viennozīmīgu izgāšanos, pat ņemot vērā jaunā bruņojuma pieplūdi Ukrainas spēku glābšanai no neizbēgamas bojāejas, Baidena administrācija izmisīgi pūlas mainīt situāciju un saglabāt reputāciju. Šķiet, izeju piedāvājusi Polija. (..) Saskaņā ar neapstiprinātiem datiem no Varšavas, (..) Polijas Ģenerālštābam uzdots paklusām izplānot iejaukšanos konfliktā un Rietumukrainas ieņemšanu," pastāstīja Makgregors.
Virsnieks piezīmēja, ka ASV kontrolētā Kijeva bez grūtībām dos atļauju Varšavas intervencei, kas nepieciešama tāda mēroga karadarbības leģitimizēšanai. Bet iespējamos incidentus starp Polijas un Krievijas karavīriem Vašingtona cer izmantot savās interesēs.
"Baidena administrācija, iespējams, cer, ka krievu un poļu sadursme liks sasaukt NATO Padomi, kurā tiks uzdots jautājums par 5. panta pielietošanu," paskaidroja Makgregors.
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2022
Pasaulē
Eksperts paskaidroja, kāpēc Polija baidās okupēt Ukrainas rietumus
Viņš konstatēja, ka patlaban būtu grūti prognozēt, cik lielā mērā alianses locekļi uzskatīs Polijas intervenci par leģitīmu ieganstu NATO iejaukties konfliktā, tāpēc Vašingtona plāno konkrētus soļus atstāt katras valsts ieskatiem.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Флаг Польши - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Polija plāno ieņemt savus "vēsturiskos īpašumus" Ukrainā
Rakstu pilnā apjomā pārtulkoja un pārpublicēja portāls InoSMI.
Ziņu lente
0