Pasaulē

Eksperts paskaidroja, kāpēc Polija baidās okupēt Ukrainas rietumus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВ Польше размещен батальон НАТО
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts atgādināja, ka NATO neaizsargās Poliju no Krievijas, ja Varšava izšķirsies par armijas ievešanu Ukrainā.
RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Polija bīstas ievest bruņotos spēkus Rietumukrainas teritorijā, jo tamlīdzīgs solis neļaus iniciēt pantu par NATO kolektīvo aizsardzību un atstās Varšavu neaizsargātu no Krievijas atbildes, sarunā ar portālu "Ukraina.ru" konstatēja militārais eksperts Vladimirs Jevsejevs.
Viņa ieskatā, Austrumeiropas valsts vadība vēlas pārņemt savā ziņā bijušās padomju republikas pierobežas rajonus, taču pagaidām nespēj to izdarīt.
Солонников: Польша обдумывает, как обосновать присоединение Львова - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Video
Polija jau kārto ar ASV tiesības uz Ļvovu? Ukrainas sadalīšanas scenāriji
"Patlaban pastāv risks (Varšavai – red.), ka Krievija, kā paziņoja Putins, atbildēs zibenīgi, un tas savalda gan Poliju, gan Rumāniju. (..) Runa nav par plaša mēroga karu ar NATO, jo Polijas spēku ievešana Ukrainā neļaus iniciēt NATO pantu par pašaizsardzību. Polija šajā gadā paliks viena pati. Krievija var sākt triecienus ar raķetēm "Kinzhal", ko nav iespējams apturēt. To pavadīs Polijas karavīru bojāeja bez jebkādas iespējas atbildēt. Polija no tā nopietni bīstas," Jevsejeva teikto citēja RIA Novosti.
Speciālists atzīmēja, ka Polijas spēku ievešanu uzskata par iespējamu tikai pēc Ukrainas sabrukuma sākuma, kad centrālā valdība Kijevā pilnībā zaudēs valsts pārvaldes instrumentus.
Aprīļa beigās Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins atklāja, ka Polija plāno panākt militāri politisko kontroli pār "saviem vēsturiskajiem īpašumiem" Ukrainas rietumos. Pēc viņa vārdiem, Varšava cer, ka nostiprināšanās šajās teritorijās, ļoti ticams, novedīs pie valsts sairšanas, bet Polija saņems savā ziņā "miernešu" ieņemtās zemes.
Флаг Польши - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Polija plāno ieņemt savus "vēsturiskos īpašumus" Ukrainā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem. Krievijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka armija izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs norādīja, ka operācijas galvenais mērķis ir Donbasa atbrīvošana.
Intervija pilnā apjomā publicēta vietnē "Ukraina.ru".
Ziņu lente
0