Politika

"Gājiens uz veikalu kļuvis par mokām". ASV aug sašutums par Baidena politiku

© AP Photo / Frank AugsteinМужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне
Мужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī Ņujorkas štata vicegubernatore Betsija Makkogija uzsver: pārtikas produktu cenas aug Baidena politikas rezultātā.
RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Baltā nama darbību rezultātā amerikāņi saskārušies ar produktu cenu krasu pieaugumu, sarunā ar izdevumu "The New York Post" konstatēja bijusī Ņujorkas štata vicegubernatore Betsija Makkogija, vēsta RIA Novosti.
"Baidena administrācijas politika ir vainīga pie pārtikas produktu inflācijas, kas amerikāņu gājienus uz lielveikalu pārvērš par īstām mokām. Prezidents piešķir prioritāti klimata saglabāšanai, nevis jūsu iespējām paēdināt ģimeni," viņa uzsvēra.
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Viedoklis
Rietumi vēlas Krievijas resursus. Bez maksas
Pēc Makkogijas domam, ASV prezidenta atbalsta grupa slēpj medijiem cenu straujā pieauguma patiesos iemeslus.
"Amerikāņus satriekusi Baltā nama nepatieso skaidrojumu sērija. Vispirms Baidens apsūdzēja par spekulācijām naftas ražotājus, pēc paziņoja par gaļas pārstrādātāju sazvērestību, bet pēc tam – par "putinisko cenu pieaugumu"," viņa raksta.
Taču bijusī vicegubernatore ir pārliecināta: prezidenta graujošo politiku iespējams atcelt.
"Sāciet ar minerālmēsliem un pesticīdiem, kas amerikāņu fermeriem izmaksā par 50% dārgāk nekā pirms gada. Ķīmiskie minerālmēsli pārsvarā tiek ražoti no dabasgāzes. Ja Baidena administrācija atcels ierobežojumus dabasgāzes ieguvei iekšzemē, kā arī atjaunos izlūkošanu un ieguvi federālajās zemēs un šelfā, tas palīdzēs samazināt minerālmēslojuma cenas," raksta autore citēja "Heritage Foundation" lauksaimniecības ekspertus Darenu Bakstu un Džošua Luksu.
Makkogija piebilda, ka Baidens var savaldīt vispārējo inflāciju, aicinot īstenot stingru naudas un kredītu politiku un apturot nekontrolējamos federālos izdevumus.
Автомобиль около ресторана быстрого питания Wendy's в Калифорнии - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Viedoklis
Pat "fāstfuds" kļūst dārgāks: amerikāņus šokē jaunās cenas
Iepriekš Baidens, runājot par cīņu ar inflāciju ASV, paziņoja, ka pārtikas produktu cenu pieauguma galvenie vaininieki esot koronavīrusa pandēmiju un "Putina darbības Ukrainā". Arī agrāk Baltā nama saimnieks rekordaugstās cenas (lielākais cenu pieaugums pēdējo 40 gadu laikā) saistita ar situāciju Ukrainā un Krievijas prezidentu.
Pēc Krievijas militārās specoperācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai Rietumi pastiprināja sankciju spiedienu pret Maskavu. Vairākas valstis ziņoja, ka tiek iesaldēti Krievijas aktīvi, virkne zīmolu pameta valsti.
Taču visi šie soļi sagādāja ekonomiskās problēmas pašām rietumvalstīm, izraisija nopietnu degvielas un pārtikas cenu pieaugumu. ASV Darba ministrijas dati rāda, ka marta beigās inflācija paātrinājās līdz 8,5% gada izteiksmē – tas ir rekords kopš 1981. gada. Pie tam paši amerikāņi vērtē: situācija nacionālajā ekonomikā ir sliktāna nekā jebkad pēdējo desmit gadu laikā. Telekanāla CNN aptaujas rezultāti parādīja, ka 66% respondentu uzskata, ka Baidena politika nodara kaitējumu ekonomikai, 80% norāda, ka Baltā nama pasākumi cīņā pret inflāciju nav pietiekami.
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Pasaulē
"Ļoti smagi": ņujorkiešus šokē cenas pārtikas veikalos
Ziņu lente
0