Pasaulē

"Ļoti smagi": ņujorkiešus šokē cenas pārtikas veikalos

© Sputnik / Dmitry Parshin / Pāriet pie mediju bankasЛюди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена
Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņi sūdzas par pārlieku dārgiem pārtikas produktiem veikalos.
RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Ņujorkas iedzīvotāji saskārušies ar pārtikas produktu cenu neredzētu augšupeju. Telekanāla RT korespondenti aprunājās ar kāda liela pārtikas veikala pircējiem.
"Nekā laba nav. Cilvēkiem ar ierobežotu budžetu klājas grūti. Tas ir ļoti smagi. Ceru, drīz viss beigsies," žurnālistiem pastāstīja vietējā iedzīvotāja.
Молочные продукты - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Baltijā
Cilvēkiem trūks ēdamā: Lietuvā var izsīkt pārtikas produkti
Cits pircējs atzīmēja, ka agrāk veikals bijis slavens ar saviem kvalitatīvajiem produktiem par vidēju cenu, taču pēdējā laikā te preces ir pārāk dārgas.
Ņujorkieši konstatēja, ka situācija ar pārtikas produktu cenām viņus ļoti satrauc.
"Ko darīt, ēst tik un tā vajag, bet par ēdamo jāmaksā," pilsētnieki konstatēja.
Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Džo Baidens preses konferencē Briselē paziņoja, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas var izprovocēt globālu deficītu. Savu cenu par sankcijām maksā ne tikai Krievija, bet arī citas valstis, viņš piebilda, vēsta RIA Novosti.
24. februārī Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Pēc tam rietumvalstis izsludināja plašus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, vispirms – banku sektorā un augsti tehnoloģiskas produkcijas jomā. Daudzi zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī.
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Veimāra vai Zimbabve?" Amerika pareģo savu nākotni
Kremlis konstatēja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Taču valdība uzsvēra, ka bija gatava tamlīdzīgam scenārijam un visas sociālās saistības tiks izpildītas.
Krievijas Banka veic pasākumus situācijas stabilizācijai valūtas tirgū. Iepriekš valsts premjerministrs Mihails Mišustins paziņoja, ka valdība sagatavojusi plānu, kas ļaus pretoties ierobežojumiem. Plāna finansējums sasniedz apmēram triljonu rubļu.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu, kas paplašina reģionālo valdību pilnvaras sociāli ekonomiskajā sfērā. Dokuments uzliek pienākumu vietvarām palielināt sociālās izmaksas, nodrošināt pilsoņu individuālo atbalstu, kā arī pirmās nepieciešamības preču cenu stabilitāti, kontrolēt situāciju darba tirgū un samazināt administratīvos šķēršļus privātajam biznesam. Šajā pašā laikā prezidents paziņoja, ka tiks palielinātas pensijas, iztikas minimums un algas budžeta iestāžu darbiniekiem.
Очередь на заправочной станции Shell после объявления о повышении цен на топливо в Рио-де-Жанейро, Бразилия - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Foto
Visā pasaulē izveidojas kilometriem garas automašīnu rindas pie DUS
Ziņu lente
0