Pasaulē

Eksperimenti psihiatrijā, holera Mariupolē: kā Pentagons strādāja Ukrainā

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasСотрудник лаборатории за работой
Сотрудник лаборатории за работой - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina bija kļuvusi par poligonu bioloģisko ieroču komponentu izstrādāšanai un farmaceitisko preparātu jauno paraugu testēšanai.
RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Militārās specoperācijas gaitā saņemtā informācija liecina, ka ASV Ukrainā pildīja militāri bioloģisku programmu ar mērķi izpētīt vadāmu pandēmiju veidošanas iespējas konkrētās teritorijās.
Krievijas BS Radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku priekšnieks ģenerālleitnants Igors Kirillovs brīfingā pastāstīja, ka amerikāņu pasūtītāju interešu lokā ietilpa holera, tularēmija, mēris un hantavīrusi.
Все об испытаниях США на пациентах психбольницы в Харькове за 4 минуты. Видео - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Video
Patiesība par ASV biolaboratorijām
"Speciālās militārās operācijas rezultātā Ukrainas teritorijā fiksēti fakti, kas liecina: veikti darbi ar minētajiem patogēniem, bioloģisko ieroču potenciālajiem aģentiem," pastāstīja Kirillovs.
Ģenerālis uzsvēra, ka Ukraina, pēc būtības, kļuvusi par poligonu bioloģisko ieroču komponentu izstrādei un farmaceitisko preparātu jauno paraugu testēšanai.

Pasūtītāji un izpildītāji

Krievijas Aizsardzības ministrija atzīmēja, ka ASV militāri bioloģiskās darbības ideologi Ukrainā bija demokrātiskās partijas līderi.
"Ar ASV izpildvaras iestāžu starpniecību tika veidota likumu bāze militāri bioloģisko pētījumu finansēšanai no federālā budžeta līdzekļiem. Ar valsts garantijām tika piesaistīti demokrātiskās partijas vadības kontrolētu nevalstisko organizāciju līdzekļi, ieskaitot Klintonu, Rokfelleru, Sorosa, Baidena investīciju fondus," teica Kirillovs.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Krievijā
Berlīne gadiem ilgi turpināja militāri bioloģisko darbību Ukrainā
Saskaņā ar saņemtajām ziņām, shēmā bija iesaistītas lielas farmaceitiskās kompānijas, arī "Pfizer", "Moderna", "Merck" un ar amerikāņu militāro resoru saistītā kompānija "Gilead". Ar mērķi samazināt pētījumu programmām vajadzīgos izdevumus šo uzņēmumu speciālisti izmēģina jaunos medicīniskos preparātus, apejot starptautiskās drošības normas.
"Līdz ar amerikāņu farmaceitiskajām kompānijām un apakšuzņēmējiem Pentagona militāri bioloģiskajā darbībā iesaistītas Ukrainas valsts struktūras, kuru galvenais uzdevums – slēpt nelikumīgo darbību, veikt lauka un klīniskos izmēģinājumus un nodrošināt nepieciešamo biomateriālu," konstatēja Kirillovs.
Viņš uzsvēra, ka Pentagons, izmantojot gandrīz nekontrolējamo poligonu izmēģinājumiem, paplašināja savu pētījumu potenciālu ne tikai bioloģisko ieroču izstrādes jomā, bet arī saņemt ziņas par antibiotiku rezistenci un konkrētu reģionu iedzīvotāju antivielām pret noteiktām slimībām.
Ģenerālis atzīmēja, ka militāri bioloģisko projektu realizācijā Ukrainā līdz ar ASV piedalījās arī vairākas organizācijas no Vācijas un Polijas.
Медсестра устанавливает капельницу - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Pasaulē
ASV zinātnieki eksperimentiem Ukrainā izmantojuši garīgi slimus cilvēkus

Mākslīgā tuberkuloze

Spelciālās militārās operācijas gaitā Krievijas AM saņēma materiālus, kas liecina: 2020. gadā Luganskas Slavjanoserbskas rajona iedzīvotāju inficēšanai ar nodomu izmantots tuberkulozes patogēns ar plaša spektra noturību pret farmaceitiskajiem preparātiem.
"Viltotu naudas zīmju veidā izgatavotas lapiņas bija inficētas ar tuberkulozes patogēnu un izplatītas nepilngadīgo vidū Stepovoje apdzīvotajā vietā. Nozieguma organizatori ņēma vērā bērnu uzvedības īpatnības – viņi ieraduši visu "bāzt mutē" un ņemt pārtikas produktus ar nemazgātām rokām," pastāstīja Kirillovs.
Viņš atzīmēja, ka bakterioloģisko pētījumu rezultāti apstiprinājuši baktēriju noturību pret pirmās un otrās kategorijas preparātiem tuberkulozes ārstēšanai – to radītā slimība ir daudz grūtāk ārstējama, bet ārstēšanas izmaksas – daudz augstākas.
Kirillovs norādīja, ka, saskaņā ar Luganskas republikāniskās sanitāri epidemioloģiskās stacijas slēdzienu, "banknotes, domājams, inficētas mākslīgi, jo materiāls satur ārkārtīgi bīstamus patogēna štammus koncentrācijā, kas var nodrošināt inficēšanos un tuberkulozes procesa attīstību". Luganskas republikāniskā tuberkulozes dispansera galvenā ārsta slēdziens norāda uz lapiņu tīšu, mākslīgu inficēšanu ar augsti patogēnu biomateriālu, piebilda ģenerālis.
Материалы к первому заседанию парламентской комиссии Федерального Собрания РФ по расследованию деятельности биологических лабораторий на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2022
Krievijā
Laboratorijas Ukrainā strādāja pie bioieročiem: Krievija demonstrē pierādījumus

Eksperimenti psihiatriskajā slimnīcā

Krievijas AM saņēmusi dokumentus, kas atklāj Pentagona necilvēcīgo eksperimentu detaļas Harkovas apgabala Streļečje ciema psihiatriskajā slimnīcā.
"Eksperimentu objektu galvenā kategorija bija vīriešu dzimuma pacienti 40-60 gadu vecuma grupā ar augstu fiziskās novājēšanas stadiju," atklāja Kirillovs.
Viņš informēja: lai slēptu piederību ASV, bioloģisko pētījumu īstenotāji ieradās no trešo valstu teritorijām. Piemēram, darbos tieši piedalījās Linda Oporto no Floridas štata.
"2022. gada janvārī ārvalstu pilsoņi, kas organizēja eksperimentus, tika steidzami evakuēti, viņu izmantotās iekārtas un preparāti izvesti uz Ukrainas rietumu apgabaliem," teica Kirilovs.

Holera Mariupolē

RĶBA spēku speciālisti divās biolaboratorijās Mariupolē konstatēja – tajās steidzami likvidēti dokumenti, kas stāstīja par darbu ar holeru pēc Pentagona pasūtījuma.
Проверка готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Viedoklis
Pentagona biolaboratorijas Ukrainā: mērķi, līdzekļi un Baideni
"Saglabājušās dokumentācijas provizoriskā analīze liecina par to, ka Mariupole izmantota kā reģionālais centrs holeras patogēna savākšanai un pasportizācijai. Atlasītie štammi tika nosūtīti uz Sabiedriskās veselības centru Kijevā, kas pilda savas funkcijas – nosūta biomateriālus tālāk uz ASV. Norādītā darbība turpinājās kopš 2014. gada – to apstiprina štammu nodošanas akti," informēja Kirillovs.
Ģenerālis atzīmēja, ka sanitāri epidemioloģiskajā laboratorijā atrasts patogēno mikroorganismu kolekcijas likvidācijas akts no 2022. gada 25. februāra. Dokuments liecina, ka iestāde strādāja ar holeras, tularēmijas un Sibīrijas mēra ierosinātājiem.
Veterinārajā laboratorijā atrasta patogēnu kolekcija, ko nepaspēja iznīcināt. Kirillovs pastāstīja, ka tās sastāvā bija veterinārijai neraksturīgu slimību – vēdertīfa, paratīfu, gāzes gangrēnas – patogēni.
"Iespējams, tas liecina, ka laboratorija tika izmantota neatbilstošiem mērķiem un piedalījās militāri bioloģiskajā programmā," paskaidroja ģenerālis.
Krievijas Aizsardzības ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Pasaulē
Krievijas armijas operācijas sākumā Ukraina likvidējusi bīstamus patogēnus
Krievijas speciālisti izveduši no šīs laboratorijas 124 štammus, parūpējušies par to saglabāšanos un sākuši pētījumus.
Krievijas AM iepriekš jau paziņoja, ka ASV iztērējušas vairāk nekā simt miljonus dolāru vairāk nekā 30 bioloģisko laboratoriju darbam Ukrainā. Tās bija iesaistītas ASV militāri bioloģiskajā programmā un cita starpā strādāja ar mēra un Sibīrijas mēra patogēniem. Krievijas speciālā militārā operācija devusi iespēju pielikt punktu ASV militāri bioloģiskās klātbūtnes paplašināšanai Ukrainā un apturēt noziedzīgos eksperimentus, kuros izmantoti civiliedzīvotāji.
Ziņu lente
0