Pasaulē

Krievijas armijas operācijas sākumā Ukraina likvidējusi bīstamus patogēnus

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Aizsardzības ministrijas ēka
Krievijas Aizsardzības ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka speciālās operācijas sākuma periodā Ukrainā likvidēti bīstami mēra un citu slimību patogēni.
RĪGA, 7. marts – Sputnik. Krievijas speciālās militārās operācijas sākuma dienā Ukrainā steidzami likvidēti īpaši bīstami mēra, Sibīrijas mēra, tularēmijas, holeras un citu nāvējošu slimību patogēni, žurnālistiem paziņoja Krievijas AM oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.
"No Ukrainas biolaboratoriju darbiniekiem esam saņēmuši dokumentāciju par īpaši bīstamu mēra, Sibīrijas mēra, tularēmijas, holeras un citu nāvējošu slimību patogēnu steidzamu likvidāciju 24. februārī," pastāstīja Konašenkovs.
Nevienam nav zināms, ar ko nodarbojas biolaboratorijas pie Krievijas robežām - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Video
Nevienam nav zināms, ar ko nodarbojas biolaboratorijas pie Krievijas robežām
"Tagad dokumentus analizē Krievijas radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku speciālisti," viņš piebilda.
Konašenkovs atklāja, ka Ukrainas Veselības ministrija nosūtījusi visām biolaboratorijām rīkojumu steidzami likvidēt bīstamo patogēnu krājumus ar mērķi nepieļaut faktu atklāšanu par to, ka ASV un Ukraina pārkāpj ANO Konvencijas par bakterioloģisko (bioloģisko) un toksisko ieroču izstrādāšanas, ražošanas un uzglabāšanas aizliegšanu un to iznīcināšanu 1. pantu.
Ģenerālpulkvedis uzsvēra: pēc speciālās operācijas sākuma Pentagonā radās bažas, ka tiks atklāta slepeno bioloģisko eksperimentu veikšana Ukrainas teritorijā. Tāpēc 24. februārī tika likvidēti īpaši bīstami mēra un Sibīrijas mēra ierosinātāji.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Что скрывают биолаборатории США в ближнем зарубежье: 3D-экскурсия Sputnik - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Video
ASV biolaboratorijas ārvalstīs: Sputnik 3D ekskursija
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0