Baltijā

Lietuvas darbības novedīs pie ekonomisko sakaru saraušanas ar Krieviju

© Sputnik / Нина ЗотинаВладимир Джабаров
Владимир Джабаров - Sputnik Latvija, 1920, 12.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas padomes loceklis konstatēja, ka Lietuvas Seims, kas nosaucis Krieviju par "valsti-teroristu", var novest pie ekonomisko sakaru saraušanas.
RĪGA, 12. maijs - Sputnik. Lietuvas Seima darbības, kas nolēmis nosaukt Krieviju par "valsti-teroristu", var novest pie tirdznieciski ekonomisko sakaru saraušanas, aģentūrai RIA Novosti paziņoja Federācijas padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs.
Lietuvas Seims pieņēmis rezolūciju, kurā norāda: Krievija sakarā ar militāro operāciju Ukrainā ir "valsts, kas atbalsta un īsteno terorismu".
#ОднаНаВсех: на Sputnik стартует  акция ко дню Великой Победы - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2022
Viedoklis
Jaunā Krievija un jaunā pasaule – pēc Uzvaras
"Lietuvas Seims, kas nosaucis Krieviju par "valsti-teroristu" var novest pie valstu tirdznieciski ekonomisko sakaru totālas saraušanas," brīdināja politiķis.
Pie tam Džabarovs apvaicājās, kāpēc Viļņa pērk gāzi no valsts, ko uzskata par "teroristu".
Federācijas padomes senators pieļāva, ka Lietuvas parlamenta lēmums var novest pie diplomātisko pārstāvniecību līmeņa pazemināšanās līdz pagaidu pilnvarotajām personām.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Krievijā
Marija Zaharova norāja Latvijas ārlietu ministru par centieniem apvainot Krieviju
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka līdz 25. martam specoperācijas pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0