Krievijā

Marija Zaharova norāja Latvijas ārlietu ministru par centieniem apvainot Krieviju

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova stingri atbildēja uz ministra Rinkeviča aizvainojošajiem izteikumiem par Krieviju.
RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Nav robežu Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča liekulībai, kurš ik dienas savā darbībā pieļauj nacisma glorifikāciju, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova pēc politiķa aizvainojošajiem izteikumiem par Krieviju.
Viņa konstatēja, ka Krievijas ĀM pievērsusi uzmanību nesen sociālajos tīklos publicētajam Rinkēviča aicinājumam sākt Krievijas "denacifikāciju".
"Tā ir kauna lieta - dzirdēt kaut ko tamlīdzīgu no valsts vadības, kur oficiāli tiek slavināts nacisms un tā pakalpiņi," paziņoja Zaharova.
"Īstenojot Latvijas ārpolitisko kursu, Rinkēvičs savā ikdienas darbā izdabā fašisma glorifikācijai savā valstī un pasaulē. Ministra liekulībai nav robežu."
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve
Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka Baltijas valstīs mostas neonacisms, bet nacisma atbalstītāji, pateicoties valdošās elites iecietīgajai attieksmei, jūtas īpaši brīvi. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdības izdabā nacisma atdzimšanai, konstatēja Krievijas ĀM. Resora vadītājs Sergejs Lavrovs konstatēja, ka ar valdības atzinību šajās valstīs notiek lāpu gājieni un marši par godu hitleriskajiem kolaboracionistiem un notiek totāla vēstures falsifikācija.
Latvijas Vēstniecības Krievijā ēka Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Latvijā
Latvijā publicēta petīcija par diplomātisko attiecību saraušanu ar Krieviju
Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs atzīmēja, ka Baltijas valstīs atklāti notiek nacistisku ideju un vērtību propaganda, mostas nacionālradikāļi. Piemēram, Rīgā par ierastu lietu kļuvis bijušo Waffen SS leģionāru un viņu atbalstītāju gājiens, citās pilsētās notiek pasākumi, kas godina latviešu leģionu.
Maskava jau vairākkārt nosodījusi Latvijas valdības ciniskos mēģinājumus padarīt par "brīvības aizstāvjiem" un latviešu tautas "traģēdijas upuriem" organizācijas locekļus, kas Nirnbergas procesā atzīta par noziedzīgu. Krievijas ĀM aicinaja pasauli novērtēt Baltijā augošo nacistisko kara noziedznieku glorifikāciju.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Latvijā
Latvijas ārlietu ministrs aicina audzēt NATO spēkus austrumu flangā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
11. aprīlī Rīgas mērs nolēma nožogot Rīgas atbrīvotājiem veltītā pieminekļa teritoriju Pārdaugavā - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Latvijā
"Sacensības par pašu kanibāliskāko likumu": politiķis par Uzvaras pieminekļa nožogošanu
Ziņu lente
0