Politika

Vācijā konstatēja: attiecībās ar Ķīnu iestājies lūzums

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг ВМС Германии
Флаг ВМС Германии - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu telekanāla žurnālists konstatēja, ka draudi Pekinai Ukrainas dēļ liecina par lūzumu Vācijas un Ķīnas attiecībās.
RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Brīdinājumi Pekinai jautājumā par Krievijas speciālo operāciju Ukrainā un Rietumu sankcijām liecina par lūzumu Vācijas un Ķīnas attiecībās, stāsta vācu telekanāla ZDF žurnālists Tomass Raihārts, vēsta RIA Novosti.
Autors raksta, ka pēdējo nedēļu aktīvajā informācijas plūsmā dažkārt "pazūd" ziņas, kas pašas par sevi var kļūt par zināmu pavērsiena punktu. Kad bundestāgs aprīļa beigās pieņēma rezolūciju, kurā aicināja atbalstīt Kijevu ar smago bruņojumu, tajā bija atrodama arī cita "smagā artilērija".
Какой мир строят Китай и Россия — мнение эксперта. Видео - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Video
Eksperts pastāstīja, kādu pasauli būvē Ķīna un Krievija
Piemēram, Ķīnai tika izteikti nepārprotami draudi: ja Pekina sabotēs rietumvalstu sankcijas vai pat piegādās Krievijai bruņojumu, tas novedīs pie sankcijām pret Ķīnu, norādīja Raihārts.
"Pirms dažām nedēļām tamlīdzīgi Berlīnes brīdinājumi Pekinai bija tikpat neiedomājami kā artilērijas pašgājējiekārtu piegādes Ukrainai. Ir grūti pārvērtēt šo lūzumu," viņš raksta.
Raihārts norādīja, ka šis solis iezīmē galīgas "atvadas" no bijušās kancleres Angelas Merkeles politikas, kura attiecībās ar Ķīnu pievērsās ekonomikai un nevēlējās atzīt "Pekinas agresīvās ambīcijas kļūt par lielvalsti".
Военнослужащие блока НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2022
Politika
Ķīna prognozē haosu Eiropā NATO darbību dēļ
Viņa ieskatā, Krievijas speciālā operācija Ukrainā novedusi pie bloku veidošanās: Eiropa demonstrē lielu saliedētību ar ASV, bet Ķīna nostājusies "plecu pie pleca"ar Krieviju. Pie tam, atzīmēja žurnālists, vācu kompānijām būs daudz grūtāk aizvietot Ķīnas tirgu, piegādes ķēdītes un tehnoloģijas nekā enerģētiskos resursus no Krievijas. "Šis lūzums demonstrē, ka reālā problēma galu galā ir Ķīna," secināja analītiķis.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Митинг в поддержку действующего президента США Дональда Трампа в Салеме, столице штата Орегон - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Viedoklis
Amerikāņi ir pārskaitušies: pasaule neklausa un skatās uz Krievijas pusi
Ziņu lente
0