Politika

Ķīna prognozē haosu Eiropā NATO darbību dēļ

© Sputnik / Oksana DzhadanВоеннослужащие блока НАТО
Военнослужащие блока НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Global Times analītiķis uzskata, ka Eiropai draud briesmas, kamēr ASV turpina Krievijai naidīgo politiku.
RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. ASV Ziemeļatlantijas alianses vadībā īsteno agresīvu Krievijai naidīgu politiku Eiropā, un tā nebūt neveicina konflikta deeskalāciju, stāsta Ķīnas izdevums Global Times.
"Amerika izmanto konfliktu Ukrainā, lai reklamētu NATO. Pie tam alianses locekļu kolektīvās drošības pamatā ir konfrontācija ar Krieviju. Tamlīdzīgas politikas rezultātā veidosies kolektīvās neaizsargātības sajūta, un tā vēl vairāk tuvinās Eiropas kontinentu haosam," materiālu citēja RIA Novosti.
Военный эстонской армии - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Pasaulē
Global Times: ASV piekrāpušas Krieviju un nav atvainojušās
Publikācijā atzīmēts, ka krīzi Ukrainā daļēji radījusi NATO paplašināšanās uz austrumiem un agresīvie izteikumi, kuru pamatā ir ideja par "konfrontāciju ar Krieviju". Mieru un kārtību Eiropā iespējams sasniegt, vienīgi pārtraucot uzbrukumus Maskavai un atzīstot Ukrainas neitralitāti, secināja Global Times analītiķis.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu uzsvēra: operācijas galvenais mērķis ir Donbasa atbrīvošana.
Жители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Pasaulē
Ķīna nosauc septiņus ASV "grēkus"
Ziņu lente
0