Pasaulē

Krievijas Valsts domes spīkeris: Eiropas vienotība cieš sakāvi

© Sputnik / Роман Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин
Председатель Государственной Думы РФ Вячеслав Володин - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas parlaments ierosinājis atcelt svarīgāko lēmumu vienbalsīgas pieņemšanas principu un paplašināt ES pilnvaras.
RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Krievijas Valsts domes spīkeris Vjačeslavs Volodins komentēja Eiropas parlamenta ierosināto ES reformu un ieteica visām valstīm, kas vēlas saglabāt suverenitāti, izstāties no ES.
Eiropas parlaments pieņēmis rezolūciju, kura atbalsta Eiropas Savienības reformas īstenošanu, kas cita starpā paredz grozījumus arī pamata dokumentos. Šiem nolūkiem, iespējams, būs nepieciešami nacionālie referendumi Eiropas valstīs.
Žuzeps Borels, ES Augstais pārstāvis ārlietu un drošības jautājumos - Sputnik Latvija, 1920, 26.12.2021
Viedoklis
Kā Eiropas Savienība cer sagraut Krieviju
Sabiedrisko konsultāciju gaitā atzinīgi novērtētas tādas iniciatīvas kā svarīgāko lēmumu vienbalsīgas pieņemšanas principa atcelšana – daudzi EP deputāti uzskata, ka tas kaitē efektīvam darbam un bremzē lēmumu pieņemšanu.
Tāpat ierosināts paplašināt ES pilnvaras veselības aprūpes, enerģētikas, migrācijas un aizsardzības jautājumos, kas pašlaik lielā mērā ir nacionālo valdību ziņā.
Vienlaikus piedāvāts piešķirt likumdevēja iniciatīvu Eiropas parlamenta deputātiem.
"Eiropas vienotība cieš sakāvi," Volodins konstatēja savā Telegram kanālā.
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Viedoklis
Rietumi cer uz Krievijas sakāvi
Viņš norāda, ka ierosinājums atteikties no ES locekļu veto tiesībām nozīmē, ka tagad vairs netiks ņemts vērā atsevišķu valstu, tātad – arī to pilsoņu viedoklis.
"Situācija ar sankciju vēršanu pret Krieviju parādīja: ES valstīm trūkst vienotības šajā jautājumā. Tāpēc nākas meklēt jaunas lēmumu pieņemšanas formas, atsakoties no gadiem ilgi pastāvējušā principa. Balss tiesības tiks atņemtas miljoniem Eiropas iedzīvotāju, viņu valstis galīgi zaudēs suverenitāti," turpināja VD spīkeris.
Šajā kontekstā Volodins atzīmēja: tagad nav saprotams, kam jāuzņemas atbildība konkrētas valsts pilsoņu priekšā cenu un bezdarba pieauguma, ekonomisko problēmu gadījumā, kas radušās bez viņu viedokļa pieņemto lēmumu rezultātā.
"Ja ES tagadējās dalībvalstis vēlas saglabāt suverenitāti un aizstāvēt savu pilsoņu intereses, tām atliek tikai viens ceļš – izstāšanās no Eiropas Savienības," piezīmēja Valsts domes spīkeris.
Карта Европы - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2022
Viedoklis
Britu zinātnieki gatavojas kodolkaram. Šoreiz viņiem var ticēt
Ziņu lente
0