Viedoklis

Amerikāņi konstatējuši "milzīgu trūkumu" salīdzinājumā ar Krieviju un Ķīnu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasМеждународный авиационно-космический салон МАКС-2019. День второй
Международный авиационно-космический салон МАКС-2019. День второй - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai tiešām Krievijas un Ķīnas militārā savienība iegūst aprises? Pirmo reizi vēsturē ASV armija stāv aci pret aci ar divām spēcīgākajām armijām pasaulē.
Ķīnas Ārlietu ministrija oficiāli atbalsta Krievijas prasību ierobežot NATO paplašināšanos uz austrumiem.
Ķīnas politiķi konstatēja, ka šī iniciatīva "veicina valstu savstarpējas uzticības vairošanu, mazina konfliktu risku, uztur globālo un reģionālo stratēģisko stabilitāti", kā arī pieprasīja NATO atteikties no "aukstā kara un ideoloģisko aizspriedumu mentalitātes", portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.
Ķīnas diplomāti savu viedokli nav grābuši no tukša gaisa. Nesen Krievijas un Ķīnas aizsardzības ministri parakstija militārās sadarbības stiprināšanas plānu. Pēdējā laikā mūsu valstis organizējušas virkni militāro mācību ASV un to satelītu jutīgākajās vietās.
Флаги Украины и Правого сектора (признанного экстремистской организацией и запрещенного в РФ), найденные в бывшем расположении ВСУ под Мариуполем - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
Ko Krievijai iesākt ar Ukrainu. Denacifikācijas process
Vai tiešām Krievijas un Ķīnas militārā savienība iegūst aprises? "Teorētiski to itin labi var iedomāties," pirms gada atbildēja uz šādu jautājumu Krievijas prezidents.
Tās ir sliktas ziņas amerikāņiem. Pirmo reizi vēsturē ASV armija stāv aci pret aci ar divām spēcīgākajām armijām pasaulē.
Pievērsīsimies amerikāņu speciālistiem. Jau tagad viņi uzskata, ka Ķīnas kara flote ir spēcīgākā pasaulē. Tajā ir 350 "oficiāli" kara kuģi un vismaz divi tūkstoši "spoku kuģu", pieticīgu, miermīlīgu "čaumalu", kas ārēji atgādina traleri, taču patiesībā tiem ir raķešu starta iekārtas un zenītartilērija. Līdz 2030. gadam Ķīnas oficiālā flote vien divkārt pārspēs ASV kara floti.
Ķīnas Bruņotajos spēkos dien vairāk nekā divi miljoni cilvēku – pret 1,3 miljoniem ASV. Ķīnas un Krievijas tehnoloģiju apmaiņa, kā arī ķīniešu sekmīgi veiktā amerikāņu kara noslēpumu iegūšana padarījusi ĶTR armiju par vienu no tehnoloģiski attīstītākajām.
Krievijas armija ir mazāka, taču tehnoloģiju ziņā nepiekāpjas. Mums ir unikālie hiperskaņas ieroči, kuru analogus amerikāņiem nekādi neizdodas izstrādāt. Partnerus ļoti satrauc mūsu zemūdens droni, kas spēj likvidēt visu amerikāņu zemūdeņu reģistrācijas ostas kopā ar pilsētām. Mums ir sekmīgu militāro kampaņu pieredze: Gruzijā un Sīrijā. Papildiniet ainu ar 1350 kodollādiņiem – tieši tikpat ir arī ASV.
Колонна российской военной техники на шоссе в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
Krievija sākusi cīņu ar Rietumiem par pasaules nākotni
Ko īsti amerikāņi var likt pretī? Pat ja viņiem pievienosies satelīti no NATO bloka, kuri – tādas aizdomas pastāv – muks prom, parādoties jau pirmajiem eskalācijas simptomiem.
Ilgus gadus amerikāņu elite mierināja sevi, ka viņu valsts esot tāds nenogremdējams aviācijas kuģis. Viņi izdomāja sev aizvien jaunus ienaidniekus, patvaļīgi iebruksa svešās valstīs un galu galā pavisam aptrakuši. Taču tagad šī "kuģa" neievainojamība izskatās gauži apšaubāma.
Amerikāņu režīms pats piešķīris stratēģisko pretinieku statusu Krievijai un Ķīnai. Mums tas viss ne par velti nav vajadzīgs. Gan ķīnieši, gan krievi vēlas normālu attīstību, mierpilnas debesis. Tomēr paskatīsimies taisnībai acīs: ja jau mēs esam tādi ienaidnieki, kā amerikāņi īsti domā ar mums cīnīties?
Patlaban ASV Klusā okeāna un Atlantijas piekraste, kurā nav ne miņas no PRA, ir neaizsargāta. Kas paliks pāri no ASV, ja – protams, nedod Dievs, - sākises eskalācija ar Krieviju un Ķīnu? Piekrastes lielpilsētu radioaktīvie gruveši un, iespējams, zināma "rūsas joslas" daļa. Taču šajā dziļienē dzīvojošie nelaimīgie pa galvu pa kaklu metīsies padoties visiem, kas būs gatavi glābt viņus no pašmāju demokrātu diktatūras. Krievi? Ķīnieši? Dieva dēļ! Vienalga, kam padoties, ka tik nevajadzētu uz geju parādēm staigāt.
Пожилая женщина плачет около жилого дома в Киевском районе Донецка, разрушенном в результате обстрела - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Viedoklis
Viedoklis no Kijevas: Ukrainai patiešām vajadzīga denacifikācija
ASV valdība sper zināmus soļus, lai stāvokli izlabotu. Izveda spēkus no Afganistānas, pieņēma lēmumu par armijas pārbūvi konfrontācijai ar Krieviju un Ķīnu.
Tagad visas cerības tiek liktas uz jauno "Virginia" un "Columbia" klases zemūdeņu būvi – par aviācijas vienībām pārliecības vairs nav, nolemts izvēlēties Krievijas ceļu un paļauties uz kodolzemūdenēm. Tikai viena ķeza: pirmā jaunā "Virginia" klases zemūde parādīsies 2031. gadā. Bet līdz tam brīdim, uzskata amerikāņu militārie speciālisti, "būs ilgs mūsu šausmīgās ievainojamības periods".
Tātad līdz 2031. gadam paveras ļoti interesants iespēju logs Krievijai un Ķīnai. Ir izredzes pabīdīt malā bijušo hegemonu, lai tas nepūlētos sākt pašnāvniecisku agresiju.
It kā jau amerikāņiem nāktos iegrimt domās, saskaroties ar tādiem draudiem, kas piedevām vēl radīti vienīgi pašu rokām. Šajā pašā mirklī valstī vajadzētu nopietni apspriest situāciju. Nekā nebija. Fantastiski – tur apspriež katru sīkumu – no "omikrona" līdz Kimas Kardašjanas jaunajam mīļākajam, tikai ne eksistenciālos draudus.
Krievijas un Ķīnas militārā savienība ir tik biedējoša lieta, ka to vispār nevēlas apspriest. Tieši tāpat kā savulaik – prezidenta Putina ultimātu, kurš pieprasīja NATO atvilkt militāros spēkus no KF robežām.
Nacionālistu gājiens Kijevā   - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Viedoklis
Eiropa baidās no denacifikācijas
Mūsu eksperti ir pārsteigti par tādām bailēm. Bail atzīt, kur viņus novedusi uz meliem un apmelojumiem balstītā agresīvā politika. Vēl trakāk ir tas, ka viņi neko neapjēdz no pašreizējās situācijas.
Amerikāņu elite atkal iedzinusi sevi lamatās. Viņi tik ilgi un spītīgi nāca klajā ar muļķīgiem izdomājumiem par Krievijas un Ķīnas nepārvaramajām pretrunām, ka pamazām paši tiem noticējuši. Sji Dziņpins jau sen paziņoja, ka Vladimirs Putins ir viņa tuvākais draugs, mūsu valstis jau sen organizē kopīgas mācības, attīsta tirdznieciskos, militāros, diplomātiskos, vienkārši cilvēciskos sakarus, bet amerikāņu uzplečotie un šlipsotie analītiķi skaidroja pasūtītājiem, kāpēc Krievijas un Ķīnas savienība neesot iespējama.
Papriecājieties par visiem šiem verbālajiem izvirdumiem: "Krievija ir izstumtā, taču ne vienlīdzīgā, Ķīna – vienlīdzīgā, taču ne izstumtā." Un to stāsta Rand Corporation. Nožēlojami.
Vai tad nu tagad visi tie analītiķi atzīs: "Piedodiet, labie ļaudis, mēs melojām, iesim pārkvalificēsimies par šveicariem!" Nez vai. Un tagad mēs redzam, kā hegemons aiziet, bet Rietumu mediji apdullinoši cieš klusu. Galu gala, ASV režīmam nav ne jausmas, kā tikt galā.
Шеврон НАТО на рукаве военнослужащего  - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
ASV un NATO jaunā stratēģija Ukrainā: "Mēs apgriezīsim zemi un debesis"
"Ja Ķīna un Krievija rīkosies solidārāk un koordinētāk, mūs gaida trakāks sižets, nekā Toma Klensija romānos, - pērn konstatēja Frederiks Kemps, "Atlantic Council" izpilddirektors. – Šajā scenārijā ASV un to sabiedrotajiem nav ne tikai stratēģijas, bet pat izpratnes par notiekošo."
Toreiz Kempu neviens nesadzirdēja. Amerikāņi turpināja pašnāvniecisko politiku un līda iekšā Ukrainā un Taivānā. Gan Krievijai, gan Ķīnai izsīka pacietība. Patiešām, šajā ziņā amerikāņu "partneri" ir panākuši neiespējamas lietas.
"Dīvāna ekspertiem" ļoti patīk pasūkstīties par ķīniešiem par viņu piesardzību un nevēlēšanos iesaistīties konfliktos. Izklausās muļķīgi.
Lai saprastu, kāpēc ķīnieši ir tik savaldīgi, varu ieteikt palasīt materiālus, piemēram, par "Nankinas slaktiņu". Tas ir drausmīgi. Ķīna ir tāds pats rekordists Otrā pasaules kara upuru ziņā kā PSRS. Ķīniešu ciešanas un bojāeja no japāņu militāristu rokām bija baismīgi, pat neiedomājami. Tas viss traumēja tautas psihi vairākās paaudzēs. Ķīniešu uzsvērtā savaldība ir līdzīga mūsējai "kaut nu tik nebūtu kara", tikai vēl augstākā līmenī.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Viedoklis
Pienākuši "tumsības laiki": Rietumu civilizācija aprij pati sevi
Taču amerikāņi gadiem ilgi ir provocējuši un apvainojuši šo lielo tautu. Svarīgi ir arī tas, ka Rietumu nācijas – starp citu, arī krievi – kontrahentu krāpšanos uzskata par nepatīkamu, tomēr normālu parādību. Tā nav traģēdija, tikai bizness. Ķīnieši krāpšanos uzskata par apvainojumu. Viņi "zaudē seju". Tā ir mokoša sajūta, un īpaši nepatīkami ir tas, ka to nav iespējams pārtulkot angliski un iekļaut ĀM paziņojumā.
Vārdu sakot, visiem ir līdz kaklam. Nolemts bijušajam hegemonam parādīt, kur ir viņa vieta. Hegemons ir apjucis. Amerikāņu režīma pārstāvji ļoti labi saprot, ka viņiem padotie iedzīvotāji nemaz nevēlas viņus aizstāvēt. Krievus un ķīniešus var saprast: Vašingtona draud ar totālu likvidāciju. Ziniet, tā ir laba motivācija.
Bet amerikāņi? Par ko viņiem karot? Par Džona Kerija jahtu? Par lidmašīnu "Lolita", kurā prezidents Klintons lidoja uz "pedofilu salu"? Par Hantera Baidena kokaīna "celiņiem". Sašķeltā, sadusmotā, vīlusies nācija vārgā pilsoņu kara apstākļos ir lemta sakāvei.
Tiesa, reāls militārais konflikts šajos apstākļos diezin vai iespējams: Krievijas un Ķīnas pārākums ir labi saskatāms. Ķīniešu kara teorētiķis Suņ Czi uzskatīja, ka labākā uzvara ir tā, kas panākta bez cīņas. Šķiet, patlaban vēl pastāv cerības uz tādu variantu.
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Viedoklis
Rietumi cer uz Krievijas sakāvi
Ziņu lente
0