Latvijā

"Viņa pārvalda trīs valodas": sociālajos tīklus atbalsta nacionālistu vajāto pārdevēju

CC BY 4.0 / Diego Delso / Mercado Central, Riga, Letonia, 2012-08-07 (cropped image)Центральный рижский рынок
Центральный рижский рынок - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārdevēja no Rīgas Centrāltirgus, pēkšņi izpelnījusies slavu, pateicoties Nacionālās apvienības pārstāvim Imantam Parādniekam, nonākusi gan niknu nacionālpatriotu, gan viņu pretinieku uzmanības centrā.
RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Stāsts par Nacionālās apvienības priekšsēdētāja vietnieka Imanta Parādnieka konfliktu ar pārdevēju no Rīgas Centrāltirgus negaidot turpinās. Izrādījās, ka NA pārstāvja sākto vajāšanu pret pārdevēju, kura slikti pārvaldot latviešu valodu, niknākie nacionālpatrioti turpinājuši arī reālajā dzīvē. Tagad sociālajos tīklos izskan aicinājums atbalstīt nīdēto meiteni.
Rīdziniece Irina nolēma personīgi atbalstīt pārdevēju, kas drosmīgi iebilda NA priekšsēdētāja vietniekam, prezidenta padomniekam demogrāfijas jautājumos un bijušajam Saeimas deputātam Imantam Parādniekam, kurš neesot bijis apmierināts – viņa neatbild latviski. Pēc apciemojuma un sarunas ar meiteni Irina pastāstīja par notikušo un aicināja visus atbalstīt vajāto pārdevēju.
Bankas karte - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Latvijā
Latviešu valodas dēļ interneta veikals atteicis no darbības Latvijā
"Meiteni sauc Leila. Viņa ir 27 gadus veca, maģistre, gudra, taktiska, labi audzināta... viņa nav nekāda no kalniem nokāpusi mežone, kas neprot valodas. Viņa runā trijās valodās, arī latviski," stāsta Irina.
Spriežot pēc visa, pārdevēja negribēja runāt – tagad viņa bīstas no atriebības. Tomēr pastāstīja, ka politiķis, domājams, pie viņas piegājis ar nodomu – garšvielas viņam nebija vajadzīgas. Pārdevēja viņam atbildējusi latviski, bet viņš sācis piekasīties un ņirgāties, izbaudot viņas apjukumu.
"Viņš uzdeva jautājumus bez gala un malas, indīgi, ar nodomu mulsināja mani... noveda līdz asarām, līdz histērijai... un, kad es beigu beigās palūdzu nesaprotamos vārdus atkārtot krieviski, viņš sāka skandālu!" savu sarunu ar pārdevēju atstāstīja Irina.
Interesanti, ka, pēc publikācijas autores vārdiem, konfliktu novērojuši citi cilvēki, bet incidenta vietā atbraukušie policisti, ko izsauca Imants Parādnieks, nevēlējās pieņemt iesniegumu, taču politiķis uzstāja.
Покупатель в магазине, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Latvijā
Latvijas pensionāre sašutuši par uzrakstu krievu valodā uz krējuma iepakojuma
Tāpēc Irina secināja: bijušais deputāts vienkarsi apmelojis meiteni un konfliktu iniciējis pats.
"Tas ir vienkārši iemests raugs nacionālisma un ksenofobijas samazgu bedrē. Melnā reklāma pirms vēlēšanām. Vairāki naciķi jau atskrēja uz tirgu "aizsargāt Parādnieku" un aizvainoja Leilu," stāstīja Irina.
Publikācijas noslēgumā viņa aicināja visus lasītājus atbalstīt meiteni, jo viņa tagad ir ļoti nomākta.
Starp citu, komentētāji ne tikai atbalstīja Leilu un publikācijas autori, bet arī apstiprināja: pārdevēja patiešām runā latviski.
"Jā, viņai klājas grūti, tomēr viņa cenšas. Parādnieks vienkārši pareklamējās pirms vēlēšanām, izprovocēja konfliktu," konstatēja Marina.
Atgādināsim, ka Parādnieka konflikts ar pārdevēju firmas Asianspices.lv stendā Centrāltirgus Zivju paviljonā notika pirms Lieldienām.
Удаленный режим работы из-за угрозы распространения коронавируса - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
"Divvalodības terors": dzejniece piesaka karu firmām, kas pieprasa krievu valodas prasmes
Politiķis publicēja divus videoierakstus, kurā pārdevēja ļoti pieklājīgi palūdza viņu runāt krieviski, bet vēlāk lūdz iet prom un nosauc par "puvekli", taču sarunas sākuma ierakstā nav. Satracinātais Parādnieks paziņoja, ka izsaucis policiju, jo pārdevēja pat neesot varējusi sasveicināties ar viņu latviski un nosaukusi par "nacistu".
Valsts valodas statuss Latvijā piešķirts vienīgi latviešu valodai. Krievu valoda tiek uzskatīta par svešvalodu, lai arī tā ir dzimtā gandrīz 40% valsts iedzīvotāju.
Ziņu lente
0