Krievijā

Krievijas AM pirmo reizi publicēja Ukrainas armijas bojāgājušo kareivju sarakstus

© Sputnik / Михаил Андроник / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие Народной милиции ДНР в кварталах, примыкающих к заводу "Азовсталь" в Мариуполе
Военнослужащие Народной милиции ДНР в кварталах, примыкающих к заводу Азовсталь в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņas publicētas tāpēc, ka Kijevas režīms vēl aizvien neatzīst Krievijas specoperācijas ietvaros bojāgājušo karavīru reālo skaitu.
RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija pirmo reizi publicējaspecoperācijas gaitā Ukrainas armijas bojāgājušo kareivju sarakstus.
"Šodien Ukrainas puses reālie dokumentētie neatgriezeniskie zaudējumi sastāda 23 367 cilvēkus," teikts Krievijas aizsardzības resora paziņojumā.
ЗРС С-400 Триумф заступила на боевое дежурство - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2022
Viedoklis
Par Ukrainas armijas teroristisko taktiku atbildēs ne tikai Kijeva
Turklāt Krievijas AM rīcībā esošie dokumenti liecina, ka liels skaits karavīru dezertējis, daudz ir arī ievainoto un bezvēsts pazudušo.
Resors publicējis atsevišķas ziņas par Ukrainas Nacionālās gvardes zaudējumiem, kas saņemtas no autentiskiem Ukrainas dokumentiem. Ukraiņu valodā sastādītajos dokumentos norādīti bojāgājušo uzvārds, vārds, tēvvārds, dienesta pakāpe, amats, dzimšanas datums, bojāejas apstākļi un mirstīgo atlieku atrašanās vieta.
"Tajos atklātas ziņas par nopietniek zaudējumiem starp 3057. armijas daļas karavīriem un slepkavām no "Azov"* speciālo uzdevumu vienības (2022. gada 29. martā)," precizēja resors.
Atzīmēts, ka informācija publicēta tāpēc, ka Ukrainas režīms vēl aizvien neatzīst reālos zaudējumus Krievijas specoperācijas laikā.
Украинский солдат в городе Светлодарск под Донецком, 12 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
"Viņi visi paliks te, zemītē". Kas sagaida Ukrainas armiju Donbasā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
* Krievijā pret grupējuma dalībniekiem ierosināta krimināllieta
Буча, 3 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2022
Viedoklis
"Poļitruks melo": Rietumos vēl aizvien ļoti pieprasītas Gebelsa metodes
Ziņu lente
0