Latvijā

To izdarījis viņš! Latvijas iedzīvotāji vaino premjerministru par cenu pieaugumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Degvielas uzpildes stacijās pamazām parādās uzlīmes ar apmierinātu premjerministru Krišjāni Kariņu un uzrakstu "To izdarīju es".
RĪGA, 18. aprīlis - Sputnik. Latvijas iedzīvotāji nav piedevuši valdībai atteikšanos samazināt degvielas akcīzes nodokli un par degvielas cenu pieauguma galveno vaininieku uzskata valdības vadītāju – premjerministru Krišjāni Kariņu, raksta Press.lv.
Uzlīmes ar viņa smaidīgo seju un uzrakstu "To izdarīju es" parādās degvielas uzpildes stacijās.
Нищие в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2022
Pasaulē
Mediji: vācieši kļuvuši nabadzīgāki enerģijas cenu pieauguma dēļ
Atgādināsim, ka benzīna cena Latvijā jau pietuvojusies 2 eiro atzīmei. Taču Kariņš apgalvo, ka, samazinot nodokļus un degvielas akcīzi, Latvija samazina iespējas stiprināt savas aizsardzības spējas. Piedevām politiķis piepinis situācijai arī Krieviju – nodokļu samazināšanu Latvijā viņš pielīdzina naudas atdošanai Krievijai.
Tiesa, objektīvi spriežot, Krievijai ar to nav nekāda sakara – Degvielas tirgotāju asociācijas dati rāda, ka Latvijā 55% degvielas cenas veido vietējie nodokļi. Tātad, samazinot akcīzi, Latvija būtiski atbalstītu savus iedzīvotājus, ražošanas uzņēmumus un lauksaimniecības nozari.
Tomēr Kariņš aicina cilvēkus mainīt ieradumus, piemēram, personīgā transporta vietā izmantot sabiedrisko.
Kariņš apliecināja, ka degvielas cenu pieaugums var turpināties un tirgum būs vajadzīgs laiks, lai atrastu jaunu līdzsvaru. Bet iedzīvotājiem nāksies pielāgoties jaunajiem apstākļiem.
Металлические канистры - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Latvijā
Latvijā aizvien biežāk zog degvielu
Ziņu lente
0