Latvijā

Latvijā aizvien biežāk zog degvielu

© PiqselsМеталлические канистры
Металлические канистры - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieki nekautrējas apzagt degvielas uzpildes stacijas. Vēl vairāk – degvielu nolej pat no lauksaimniecības tehnikas degvielas tvertnēm.
RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Degvielas cenu straujās augšupejas dēļ Latvijā pieaudzis zādzību skaits no degvielas uzpildes stacijām, tāpat fiksētas benzīna zādzības no lauksaimniecības un smagās tehnikas degvielas tvertnēm stāsta BВ.lv.
Policisti stāsta, ka zagļi pārsvarā pārdod nozagto degvielu melnajā tirgū vai paziņām.
Policija uzsvēra, ka pa naktīm nozog 200-300 litrus degvielas, bieži vien – no vairākām automašīnām. Pērn fiksēti 25-30 gadījumi 1-3 mēnešu laikā, bet tagad šādu incidentu skaits pieaudzis divkārt.
Мужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Pasaulē
"Tīrās šausmas": briti sūrojas par cenu kāpumu un valdības bezdarbību
Lauku rajonos zemnieki cenšas "marķēt" degvielu ar dažādām krāsvielām un ķimikālijām. Ja zaglis noķerts notikuma vietā, īpašnieki organizē "audzināšanas pasākumus".
Vienlaikus martā sarosījušies zagļi, kas maskē savas automašīnas ar svešām numura zīmēm un neapmaksā degvielu DUS. Drošības apsvērumu dēļ degvielas uzpildes stacijas situāciju nevēlas komentēt.
Vienā no DUS tīkliem atklāja, ka mēnesī vidēji tiek reģistrētas 30 zādzības, kompānija informē par tām Valsts policiju. Lielākā daļa lietu tiek atklātas relatīvi īsā laikā. Dažos gadījumos cilvēki atzīst, ka aizmirsuši veikt apmaksu, citi ierodas nodaļā vien pēc policijas brīdinājuma. Cita DUS tīkla pārstāvis piebilda, ka zādzību skaits nav audzis, taču degvielas cenu krasā pieauguma dēļ palielinās arī kompānijai nodarītā kaitējuma apmērs.
Автомобили стоят в очереди на АЗС в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Latvijā
Degvielas cenas Latvijā pārspēj rekordus: jauni faktori sekmēs augšupeju
Ziņu lente
0