Pasaulē

Mediji: vācieši kļuvuši nabadzīgāki enerģijas cenu pieauguma dēļ

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasНищие в Москве
Нищие в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums "Focus" vēsta, ka vācieši aizvien biežāk saskaras ar finansiālām grūtībām enerģijas cenu pieauguma dēļ.
RĪGA, 10. aprīlis – Sputnik. Vācijas iedzīvotāji aizvien biežāk saskaras ar finansiālām grūtībām enerģijas cenu pieauguma dēļ, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Focus Online".
Jaunākie dati rāda, ka gandrīz katrs septītais valsts iedzīvotājs saskaras ar grūtībām, nodrošinot savus ikdienas izdevumus.
Pie tam, brīdina Focus Online, situācija var pasliktināsies: enerģijas augsto cenu dēļ inflācija martā sasniegusi 7,3% - tas ir augstākais rādītājs pēdējo 40 gadu laikā. Salīdzinājumā ar pērno gadu uzdevumu izdevumi par enerģiju pieauguši par 70%, par virkni nepieciešamu resursu – apmēram par 20%.
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Latvijā
Kariņš: visām ES valstīm jābeidz baidīties no Krievijas
Visus šos augošos izdevumus izjutīs patērētāji, pie tam augs ne tikai gāzes, benzīna un elektrības, bet arī pārtikas produktu, mēbeļu un citas producijas cenas, konstatēja izdevums.
Iepriekš valsts ekonomikas ministrs Roberts Habeks paziņoja, ka Vācija saskārusies ar "jaunu nabadzību" energoresursu cenu pieauguma rezultātā.
Rietumvalstis ieviesa sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Tās pārsvarā skāra bankas un mūsdienu tehnoloģijas. Regulāri skan aicinājumi atteikties no Krievijas piegādātajiem energonesējiem. Tomēr tehnoloģisko ķēdīšu saraušana radījusi ekonomiskās problēmas Eiropā un ASV, it īpaši produktu un degvielas cenu pieaugumu.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
Eiropa izšķīrusies par dubultu triecienu Krievijai. Kāda būs atbilde?
Maskava uzsvēra, ka tas ir ekonomiskais karš, taču norādīja, ka bija gatava tādiem soļiem. Centrālā banka veic pasākumus situācijas stabilizācijai valūtas tirgū; ieviesti norēķini rubļos par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm. Vienlaikus valdība sagatavoja plānu, kas dos iespēju pretoties sankcijām. Tā finansējuma apjoms sasniedz apmēram triljonu rubļu.
Sankciju paplašināšanās fonā pēc lēmuma ieviest apmaksu par gāzi rubļos "Gazprombank" atvērs īpašus valūtas un rubļu kontus ārvalstu pircēju norēķiniem. Viņi varēs pārskaitīt pirmajā kontā līdzekļus valūtā, kas norādīta līgumā par gāzes piegādēm, banka pārdos to Maskavas biržā, pēc tam notiks norēķini ar piegādātāju.
G7 valstis nepiekrīt Maskavas viedoklim un prasību apmaksāt piegādes rubļos uzskata par vienpusēju kontraktu pārkāpumu. Kremlis uz šiem iebildumiem attrauca: "Nav apmaksas? Nav gāzes."
Памятник Свободы в Риге  - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2022
Viedoklis
Eiropa gatava krist sala apskāvienos
Ziņu lente
0