Pasaulē

Vīne, Berlīne un Budapešta iebilst pret Krievijas gāzes embargo

© Sputnik / Евгений БиятовТруба газопровода
Труба газопровода - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrijas kanclers Karls Nēhammers atklāja, ka Vīne, Berlīne un Budapešta neatbalsta embargo ieviešanu dabasgāzes piegādēm no Krievijas.
RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Vīne, Berlīne un Budapešta neatbalsta embargo ieviešanu dabasgāzes piegādēm no Krievijas, pastāstīja Austrijas kanclers Karls Nēhammers telekanāla CNN ēterā, vēsta RIA Novosti.
"Austrija nav viena šajā jautājumā pret gāzes embargo. (..) No otras puses, Austrija atbalsta citas ES dalībvalstis un sankcijas pret Krieviju. Tomēr sankcijām vajag skart Krieviju sāpīgāk nekā Eiropas Savienību," viņš teica.
Вентиль на газопроводе - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Latvijā
Krievijas gāze padara trakus politiķus
Pēc kanclera vārdiem, Eiropas komisija un Eiropas padome jau apspriež naftas piegādes aizliegumu, taču gāze ir atsevišķs jautājums, jo no tā ir atkarīga vairāku valstu rūpniecība.
"Jūs zināt, ka Eiropas Savienība lēmusi: mums jādara viss iespējamais, lai pieliktu punktu atkarībai no Krievijas gāzes. Protams, to vēlas arī Austrija. Taču patlaban tas nav iespējams. Būs vajadzīgs laiks," piebilda Nēhammers.
11. aprīlī Austrijas kanclers apmeklēja Maskavu un tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Saruna notika slēgtā režīmā. Vēlāk opozīcijā strādājošās Austrijas Brīvības partijas līderis Herberts Kikls pārmeta Nēhammeram, ka viņš neesot sarunā skāris energoapgādes jautājumu.
Вечернее небо над Бундестагом, Берлин - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
Vācija liek uz spēles savu ekonomiku, lai tik uzvarētu Krieviju
Pēc Krievijas militārās specoperācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai Rietumi ieviesa pret valsti jaunus ierobežojumus. Eiropā skaļāki kļuva aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energor3esursiem. Daudzas valstis paziņoja, ka tiek iesaldēti Krievijas aktīvi – apmēram 300 miljardi dolāru.
Atbildei Krievija ierobežoja kapitāla izvešanu un Krievijas vērtspapīru tirdzniecību ārvalstu kontrahentiem. Bez tam prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pāreju pie rubļiem norēķinos par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm.
Sankciju spiediens pret Maskavu jau sagādājis virkni problēmu rietumvalstu ekonomikā, raisot pārtikas produktu un degvielas cenu pieaugumu.
Газораспределительный центр магистрального газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Pasaulē
KF vicepremjers ir pārliecināts: ES maksās par gāzi rubļos. Daži jau piekrituši
Ziņu lente
0