Pasaulē

KF vicepremjers ir pārliecināts: ES maksās par gāzi rubļos. Daži jau piekrituši

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Pāriet pie mediju bankasГазораспределительный центр магистрального газопровода "Северный поток - 2" в Германии
Газораспределительный центр магистрального газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valdība apliecināja, ka tuvākajā laikā tiks noslēgts darbs pie gāzes apmaksas kārtības.
RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Dažas valstis – Krievijas gāzes patērētāji – jau piekritušas pāriet pie piegādes apmaksas rubļos, citi vēl pēta jautājumu, pastāstīja Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks. Viņš ir pārliecināts, ka maksājumi galu galā tiks veikti, kā noteicis KF prezidents, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par kārtību, kādā ārvalstu pircējiem jāpilda pret dabasgāzes piegādātājiem Krievijā. Jaunie noteikumi stājušies spēkā no 1. aprīļa. Lai iegādātos Krievijas dabasgāzi, viņiem jāatver rubļu konti Krievijas bankās. No tiem tiks veikta apmaksa.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
Eiropa izšķīrusies par dubultu triecienu Krievijai. Kāda būs atbilde?
Krievijas vicepremjers Aleksandrs Novaks pastāstīja, ka patlaban kompānijas ES, kas importē cauruļvadu gāzi no Krievijas, vērtē jautajumu par apmaksu rubļos.
"Mēs dzirdam dažādus izteikumus: ir tādi, kas jau piekrituši šādai pieejai, ir valstis, kas izvērtē. Tomēr esmu pārliecināts, ka maksājumi tiks veikti atbilstoši prezidenta norādījumiem, rīkojuma nostādnēm un valdības izstrādātajai kārtībai," teica Novaks.
Viņš apliecināja, ka noteikumi tiks pieņemti tuvākajā laikā.
Rietumi vērsuši pret Krieviju plašus sankciju ierobežojumus, ņemot vērā speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai, ko 24. februārī iniciēja Vladimirs Putins. Viņš konstatēja, ka ASV un ES faktiski pasludinājušas defoltu saistībās pret Krieviju, iesaldējot tās valūtas rezerves.
Putins uzsvēra, ka pašreizējie notikumi pavelk svītru zem Rietumu globālās dominēšanas gan politikā, gan ekonomikā. Putins norādīja, pa Krievijas apturēšanas un novājināšanas politika ir Rietumu ilgtermiņa stratēģija, bet sankcijas nodarījušas nopietnu kaitējumu visas pasaules ekonomikai. Pie tam Rietumu galvenais mērķis ir pasliktināt dzīvi miljoniem cilvēku, konstatēja Krievijas valsts vadītājs.
Вентиль на газопроводе - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2022
Pasaulē
Kā Rietumu pasaules iedzīvotāji maksās par Krievijas gāzes embargo
Ziņu lente
0