Pasaulē

"Tīrās šausmas": briti sūrojas par cenu kāpumu un valdības bezdarbību

© AP Photo / Frank AugsteinМужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне
Мужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas iedzīvotājiem ir jāizvēlas: paēdināt bērnus, vai nu apkurināt mājas.
RĪGA, 30. marts — Sputnik. Degvielas un produktu cenu kāpums atņem Lielbritānijas iedzīvotājiem pārliecību par rītdienu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu "Sky News".
Sociālā darbiniece Dona Skofilda pastāstīja, ka valsts atbalsta pasākumi liek viņu nervozēt vēl vairāk. Piemēram, iespēja ietaupīt aptuveni 300 sterliņu mārciņas gadā, pateicoties jauninājumiem sociālās apdrošināšanas sistēmā, nerada optimismu, jo šīs naudas tik un tā nepietiks. Kā norāda "Sky News" žurnālists, sievietei katru dienu ir jāizvēlas: paēdināt bērnus, vai apkurināt mājas
"Tīrās šausmas. <... > Lai kā mēs cenšamies, neko nedabūsim, kļūst tikai sliktāk," Skofilda uzsvēra.
Daži britu pensionāri atzina, ka esošajos apstākļos labāk nelietot centrālo apkuri, bet apsegties ar segu ciešāk. Turklāt viņi ir pārliecināti, ka valdība ne visai adekvāti vērtē notiekošo, jo tās piešķirtas palīdzības pašiem ierēdņiem pietiktu vienam mielastam vien.
Памятник Свободы в Риге  - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2022
Viedoklis
Masu psihoze Latvijā: Lindermans par zildzeltenajiem logiem un burtu aizliegumiem
Žurnālists uzsver, ka pašreizējā krīze skars visus, turklāt lielākas grūtības būs nabadzīgākiem iedzīvotājiem. Rezumējot viņš paudis, ka nākamajā mēnesī situācija tikai pasliktināsies un miljoniem britu ģimeņu gatavojas sliktākajam.
Iepriekš Lielbritānijas finanšu ministrs Riši Sunaks paziņoja par rekordlielu degvielas nodevas samazinājumu - par pieciem pensiem litrā līdz 2023. gada martam. Saskaņā ar kompānijas "Techne" pētījumu, 67% Apvienotās Karalistes iedzīvotāju ir pārliecināti, ka pat šajā gadījumā viņiem būs grūti apmaksāt apkures un elektroenerģijas rēķinus. Par nepietiekamiem pasludinātos pasākumus uzskata 63 procenti Lielbritānijas iedzīvotāju.
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Veimāra vai Zimbabve?" Amerika pareģo savu nākotni
Ziņu lente
0