Latvijā

Kartupeļi maksās 4 eiro kilogramā: ZZS stāsta par paniku lauksaimniecībā

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasСбор урожая картофеля
Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Minerālmēslu cenu pieaugums un deficīts, naftas produktu cenas celšanās, izejvielu trūkums ved pie vairāku pārtikas produktu cenu būtiskas augšupejas, uzskata ZZS.
RĪGA, 7. aprīlis - Sputnik. Zemkopības ministrijai un tās vadītājam Kazparam Gerhardam (Nacionālā apvienība) nāktos steidzami risināt situāciju lauksaimniecībā, konstatēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Uldis Augulis. Ja netiks sperti tūlītēji soļi, rudenī sagaidāms daudzu pārtikas produktu cenu pieaugums un pat deficīts, viņš uzskata.
Politiķis paziņoja, ka ministrs vēl aizvien ir ziemas guļā un nevelta pienācīgu vērību problēmām lauksaimniecības nozarē, tātad arī pārtikas rūpniecībai izejvielu cenu straujā pieauguma dēļ. "Labi nebūs," Auguli citēja Тvnet.lv.
Молочные продукты - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Baltijā
Cilvēkiem trūks ēdamā: Lietuvā var izsīkt pārtikas produkti
ZZS pārstāvja ieskatā, vajag aktīvi meklēt iespējas, kā aizvietot Krievijā un Baltkrievijā ražotās izejcielas. Turklāt jāpalielina investīcijas tehnoloģiju jomā, kas palīdz nodrošināt lauksaimniecības produkcijas ražošanas procesu.
Jau tagad fermeri prognozē: kartupeļu cenas augs līdz 4 eiro par kilogramu. Zemnieku vidū valda panika par minerālmēslu trūkumu un naftas produktu, elektroenerģijas un gāzes cenu pieaugumu, atzīmēja Augulis.
ZZS frakcijas vadītājs uzskata, ka steidzami vajadzīga izejvielu ražotāju un piegādātāju diskusija ar kooperatīvu vadītājiem, lai atrastu risinājumu – kā nodrošināt zemniekus ar visu ražošanai nepieciešamo.
Iepriekš vēstīts, ka "Zemnieku saeima" un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome pauda bažas par pārtikas produktu ražošanai vajadzīgo izejvielu gaidāmo trūkumu un cenu pieaugumu. Bažas rada arī situācija ar minerālmēsliem – krājumu pietiks tikai šīs vasaras sezonai.
Корова пасется на лугу в Латгалии - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Latvijā
Zemkopības ministrija: Latvija var pati sevi paēdināt
Ziņu lente
0